Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας: "Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις" - "Παγώνουν" οι αλλαγές στα Θρησκευτικά μέχρι να υπάρχει συμφωνία

Προς εκτόνωση φαίνεται πως βαίνει η κρίση στις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το στίγμα της συνάντησης έδωσε ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έπειτα από περίπου δύο ώρες. Όπως είπε, «ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις» και ξεκινάει αγώνας διαλόγου για το πρόγραμμα σπουδών. Τα Θρησκευτικά, όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, θα συνεχίσουν να διδάσκονται με τα παλιά βιβλία, μέχρι να γραφτούν νέα, έπειτα από συνεννόηση και διάλογο ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε τόσο ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης όσο και ο Υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος, που ακολούθησε μετά τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τόνισε επίσης ότι «λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις» και δήλωσε ευτυχής, επειδή, όπως ανέφερε, έγινε γόνιμος διάλογος, διευκρινίστηκαν πράγματα και οι συζητήσεις πρόκειται να συνεχιστούν. Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «Εκκλησία και Πολιτεία προχωράνε μαζί», ενώ το πρόγραμμα σπουδών θα καταρτιστεί έπειτα από συνεννόηση μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας. 

Ο Νίκος Φίλης έκανε λόγο για πολύ καλό κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους ιεράρχες.

Τα νέα αναλυτικά προγράμματα θα εφαρμοστούν κανονικά με τα παλιά βιβλία που έχουν ήδη διανεμηθεί από πέρυσι στα σχολεία, υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το υπουργείο είναι πάντα ανοιχτό σε γόνιμο διάλογο. Θα ακουστεί ξανά η άποψη της Εκκλησίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας, αναφέροντας ωστόσο ότι η εκπαίδευση είναι ευθύνη της πολιτείας. «Όπως σε όλα τα μαθήματα, έτσι και στα Θρησκευτικά θα αξιολογηθούν στο τέλος του χρόνου τα νέα προγράμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν έχουμε αντίληψη δογματική, θέλουμε τον διάλογο εφ' όλης της ύλης» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ