Στην Αθήνα το πρώτο κέντρο αλλαγής φύλου & μεταμόσχευσης γεννητικών οργάνων της Ευρώπης

Τις δυνάμεις τους ένωσαν Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Ανδρολογικό Ινστιτούτο, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν το πρώτο σε όλη την Ευρώπη Κέντρο, όπου θα συνδυάζονται η Διαφυλική Χειρουργική και η Μεταμόσχευση Γεννητικών Οργάνων.

Το Κέντρο στελεχώνεται από μία σειρά καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων εξειδικευμένων επιστημόνων και όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου για την έναρξη της λειτουργίας του, έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα, σε ένα σύγχρονο και πραγματικά πρότυπο κέντρο, σε ανθρώπους που ζουν με ανύπαρκτα ή αμφίβολα γεννητικά όργανα, λόγω συγγενών παθήσεων, ατυχημάτων και διαφυλικών διαταραχών.

Αυτή τη στιγμή, στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι 10.000 – 20.000 άνθρωποι επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου ή σε μεταμόσχευση γεννητικών οργάνων, αλλά λίγοι από αυτούς τελικά θα το τολμήσουν εξαιτίας των ταμπού και του κοινωνικού στιγματισμού.

«Κέντρα διαφυλικής χειρουργικής  υπάρχουν σήμερα αρκετά (Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βελιγράδι, Αθήνα). Η νέα, όμως, διάσταση που παίρνει η διαφυλική χειρουργική, είναι η μεταμόσχευση, που θα δίνει στους δέκτες μια σχεδόν απόλυτα φυσική και φυσιολογική ερωτική ζωή, συγκριτικά με τις τεχνικές της διαφυλικής χειρουργικής που δημιουργούσαν ψευδοφαλλούς και ψευδοκόλπους»,  υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, συντονιστής και υπεύθυνος του Κέντρου Διαφυλικής Χειρουργικής & Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων, διευθυντής της Κλινικής Σεξουαλικής Υγείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Το Κέντρο
Το πρώτο στην Ευρώπη Κέντρο Διαφυλικής Χειρουργικής & Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών
σε συνεργασία με το Andrology International, που έχει έδρα στο Λονδίνο, στη Βιέννη, στη Ρώμη, στην Αθήνα, στο Ντουμπάι, στο Βελιγράδι και στο Γιοχάνεσπουργκ.

Αποτελείται, δε, από δύο νέα, πρωτοποριακά τμήματα:

  • Το Τμήμα Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων, στο οποίο υπεύθυνος θα είναι ο Dr. Andre Van Der Merwe, καθηγητής oυρολογίας και διευθυντής του Ουρολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Stellenbosch στη Νότιο Αφρική, ο πρώτος χειρουργός στον κόσμο, που πραγματοποίησε επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους.
  • Το Τμήμα Διαφυλικής Χειρουργικής, στο οποίο υπεύθυνος θα είναι ο Dr. Vladimir Kojovic, επίκουρος καθηγητής ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, στο οποίο πραγματοποιούνται οι περισσότερες διαφυλικές επεμβάσεις στον κόσμο.
  • Το νέο Κέντρο απευθύνεται σε άνδρες με ακρωτηριασμένος πέος εξαιτίας ατυχήματος ή ιατρικών λόγων (καρκίνος του πέους), διαφυλικά πρόσωπα (που από γυναίκες θέλουν να γίνουν άνδρες), πάσχοντες από σοβαρούς επισπαδίες (πάθηση που μικραίνει πάρα πολύ το πέος).

''Η διαφυλική χειρουργική αποτελεί έναν προπομπό για την μεταμόσχευση, αφού θα προσφέρει μια σχεδόν ιδανική λύση σε άνδρες με χαμένα γεννητικά όργανα, αλλά και σε διαφυλικά πρόσωπα, που αναζητούν τον φαινότυπο του άνδρα, σε αρμονία με την ολοκληρωμένη ερωτική πράξη,'' επεσήμανε ο Δρ Κωνσταντινίδης.

Από την πλευρά τους, ο Dr. Andre Van Der Merwe, εξήγησε ότι ο ρόλος των γεννητικών οργάνων είναι σημαντικός για τον αυτοπροσδιορισμό ενός ατόμου και τυχόν ανωμαλία ή δυσμορφία των γεννητικών οργάνων συχνά οδηγεί στην κατάθλιψη, ενώ ο Dr. Vladimir Kojovic τόνισε πως «η διαδικασία μετάβασης πρέπει να γίνεται σύμφωνα με αυτά τα σαφώς καθορισμένα Πρότυπα Περίθαλψης και περιλαμβάνει ψυχιατρική εκτίμηση και εποπτεία, καθώς και ορμονική και χειρουργική θεραπεία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ