Good news: Ένας πρώην καρκινοπαθής από τη Λευκωσία διένυσε 500 χλμ με το ποδήλατό του για έναν πολύ καλό σκοπό

Ο Πέτρος Στυλιανού από τη Λεμεσό είναι ένας πρώην καρκινοπαθής που αποφάσισε να διανύσει 500 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του για να μεταφέρει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα  σε κάθε άκρη της Κύπρου..

Μήνυμα για οικονομική και άλλη ενίσχυση των υπηρεσιών του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Ο ίδιος είπε ότι όταν διαγνώστηκε απελπίστηκε και «τα έβαλε κάτω και περίμενε απλά να πεθάνει». Χάρη όμως σε ένα γιατρό τον δρ Δημήτρη Χαραλαμπίδη, γαστρεντερολόγο χειρουργό στην Πάφο, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε από λέμφωμα, κατάφερε να σηκωθεί και να θεραπευθεί. 

«Αυτός ο άνθρωπος, ήταν ο σωτήρας μου. Με βοήθησε πολύ και ψυχολογικά, μου έδωσε πολλές ελπίδες αλλά και οικονομικές διευκολύνσεις. Δυο μέρες μετά, βρέθηκα στη Λευκωσία στο Αρεταίειο, όπου με χειρούργησε μαζί με τον δρα Μιχάλη Θεοφάνους και η εγχείρησε πέτυχε».  Συνέχισε με χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες και σήμερα είναι εντελώς καλά.Έτσι, είπε, έβαλε στόχο να βοηθήσει και ο ίδιος άλλους και αποφάσισε να ποδηλατήσει για τον αντικαρκινικό σύνδεσμο με τη συνεισφορά της Eurolife.

Σημείο εκκίνησης του Πέτρου ήταν τα κεντρικά γραφεία της Eurolife. Η πορεία του ξεκίνησε την Παρασκευή και κάνοντας στάσεις σε πόλεις και χωριά της Κύπρου, διανύοντας μια απόσταση των 500 χιλιομέτρων σε τρεις μέρες, θα ολοκληρώσει σήμερα την προσπάθειά του .

H Eurolife για το σκοπό αυτό προσφέρει €10 για κάθε χιλιόμετρο και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό να στηρίξει τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, κάνοντας τη δική του εισφορά μέσω sms στο 7060, στους κουμπαράδες στα σημεία εκκίνησης και στην ιστοσελίδα: www.eurolife.com.cy

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ