O Άκης μας ετοιμάζει soft cookies σοκολάτας με κομμάτια σοκολάτας - Ιδανικά για τον καφέ σας

Τι καλύτερο για να συνοδέψετε τον καφέ σας τώρα το απόγευμα;

Υλικά

225 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
30 γρ. βούτυρο
35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
175 γρ. ζάχαρη
100 γρ. δάκρυα σοκολάτας ή έξτρα κουβερτούρα σε μικρά κυβάκια
50 γρ. καρύδια ή άλλοι ξηροί καρποί σε κομμάτια

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 με 1,5 λεπτά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Καλό είναι να σκεπάσουμε το μπολ με μεμβράνη για να λιώσει πιο ομοιόμορφα η σοκολάτα καθώς και για να μη λερώσουμε το φούρνο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι
Στο μίξερ χτυπάμε για πάνω από 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι που να κάνει το μείγμα "κορδόνια", να πήξει τόσο πολύ που όταν σηκώνουμε πάνω το μίξερ να τρέχει σαν κορδόνι το μείγμα μέσα στο μπολ και να περνά λίγος χρόνος μέχρι να ενωθεί ξανά στο υπόλοιπο μείγμα.
Όταν είναι έτοιμο το αυγό με τη ζάχαρη ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα της σοκολάτας. Καλό είναι με μια σπάτουλα να παίρνουμε από το πλάι του μπολ το μείγμα για να μην μας μείνει η σοκολάτα γύρω στον κάδο του μιξερ. 
Όταν ενσωματωθεί η σοκολάτα στο μείγμα με τα αυγά τότε αφαιρούμε από το μίξερ και ενσωματώνουμε  με μια σπάτουλα το μείγμα με το αλεύρι και το αλάτι και το μπέικιν με απαλές κινήσεις. Θέλουμε να μην φύγει ο αέρας που έχουμε προσθέσει στα αυγά για να μας είναι όσο πιο αφράτα τα μπισκότα μας. 
Τέλος προσθέτουμε την έξτρα σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς. Καλό είναι η ζύμη να μην είναι ζεστή και λιώσει η έξτρα σοκολάτα.
Όταν γίνει μια ελαφριά ζύμη έχουμε 2 τρόπους να συνεχίσουμε. 
 1ος τρόπος

Μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο και να πήξει. Ύστερα την πλάθουμε σε μπαστούνι με πάχος 4 εκ, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη σε ρολό και τη βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη διατηρείται για ένα μήνα. Στο ψυγείο άνετα για 2-3 μέρες. 
Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι μπισκότα πάχους 1 εκ και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε πάνω μια αντικολλητική λαδόκολλα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 9-10 λεπτά. Όχι παραπάνω. Θέλουμε τα μπισκότα μας να είναι μαλακά. Γι' αυτό τα βγάζουμε μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
2ος τρόπος

Μπορούμε να ψήσουμε κατευθείαν τα μπισκότα μας. Με ένα μεγάλο κουτάλι ή με ένα κουτάλι του παγωτού παίρνουμε μείγμα από τη ζύμη μας και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα. Ψήνουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο που ψήσαμε και πριν.

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ