Τεράστια κυβερνοεπίθεση εναντίον δημοφιλών ιστοσελίδων - Twitter, PayPal και Spotify στο στόχαστρο των χάκερς

Μια περίπλοκη επίθεση εξαπέλυσαν χάκερς εναντίων μερικών από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του κόσμου, κάνοντας χρήση κοινών συσκευών όπως webcams, με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση σε ορισμένες από αυτές.

Οι χάκερς χρησιμοποίησαν εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές που συνδέονται με το διαδίκτυο, οι οποίες είχαν μολυνθεί με κώδικα που τους επέτρεπε να προκαλέσουν διακοπές που ξεκίνησαν στις ανατολικές ΗΠΑ και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές στις χώρας αλλά και στην Ευρώπη. Μεταξύ των σελίδων που χτυπήθηκαν βρέθηκε το Twitter, το Spotify αλλά και η σελίδα του PayPal.

«Η περιπλοκότητα των επιθέσεων είναι αυτό που μας δυσκολεύει», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής της εταιρείας Dyn, της εταιρείας υποδομής που λειτουργεί ως «πίνακας ελέγχου» για την κίνηση στο διαδίκτυο.

Η αμερικανική υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI ερευνούν την υπόθεση.

Οι χθεσινές διακοπές έγιναν κατά διαστήματα και σημειώθηκαν σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Χρήστες παραπονέθηκαν ότι δεν είχαν πρόσβαση σε δεκάδες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων το Mashable, το CNN, οι New York Times, η Wall Street Journal κ.α.

Σύμφωνα με την εταιρεία Dyn, οι επιθέσεις έγιναν από εκατομμύρια διαδικτυακές διευθύνσεις και είναι μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχουν γίνει ποτέ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ