Η "γκρίνια" του πρόεδρου του Περού: Είχε ετήσιο εισόδημα 700.000 δολάρια πριν αναλάβει, τώρα παίρνει μόλις 4.500 τον μήνα

Δεν άφησαν ασχοίαστο οι πολίτες του Περού το παράπονο που εξέφρασε ο Πρόεδρος της χώρας τους Πέδρο-Πάμπλο Κουτσίνσκι για τις αποδοχές του αξιώματος που κατέχει.

Ο νέος πρόεδρος του Περού είχε μέχρι να αναλάβει καθήκοντα του ανώτατου άρχοντα της χώρας ετήσιο δηλωθέν εισόδημα ύψους 700.000 δολαρίων, καθώς ήταν ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ωστόσο, οι αποδοχές της θέσης του προέδρου είναι σαφώς πιο περιορισμένες.

Τα σχόλια του Κουτσίνσκι καταγράφηκαν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της καθημερινής εφημερίδα Correo, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση πλήττεται από σκάνδαλα διαφθοράς. 

«Ο πρόεδρος της χώρας λαμβάνει τις μισές αποδοχές από αυτές ενός υπουργού. Υπάρχουν δύο υπουργοί εδώ. Αυτοί οι δύο έχουν τετραπλάσιες αποδοχές από τις δικές μου. Αυτό σας φαντάζει δίκαιο;», δήλωσε ο Κουτσίνσκι ενώπιον μιας ομάδας εκπροσώπων των δήμων.

Οι Περουβιανοί πολίτες, ωστόσο, δεν έδειξαν να συμμερίζονται τον "πόνο" του και στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χλευάζοντας τα σχόλια του. «Στο παρελθόν είχε δηλώσει πως το όνειρο του είναι γίνει πρόεδρος για να υπηρετήσει το Περού. Αμνησία;», τόνισε σε ανάρτηση του στο twitter ένας από αυτούς.

Φυσικά, υπύρχαν και κάποιοι που υποστήριξαν ότι ο Κουτσίνσκι θα πρέπει να λαμβάνει μεγαλύτερες αποδοχές από τους υπουργούς του.

Ο πρόεδρος του Περού έχει μηνιαίο μισθό 15.600 σόλες (4.588 δολάρια), προ φόρων. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν μηνιαίες αποδοχές 30.000 σόλες.

Ο κατώτατος μισθός στην χώρα ανέρχεται σε 850 σόλες (250 δολάρια).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ