"Πόλεμος" Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ για τα ... μάτια ενός Κύπριου δικηγόρου των Panama Papers - Διαβάστε τις ανακοινώσεις των κομμάτων

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ζητά η ΝΔ σχετικά με τα όσα αναφέρει κυριακάτικη εφημερίδα περί επίσκεψης δικηγόρου των Panama Papers στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής", εμφανίζεται η φωτογραφία ενός Κύπριου δικηγόρου, του Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος ειδικεύεται στην δημιουργία εξωχώριων εταιριών. Το όνομά του μάλιστα  περιλαμβάνεται στα περίφημα Panama Papers. Ο δικηγόρος εμφανίζεται  να αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ: 

Αμέσως μετά την δημοσίευση της φωτογραφίες η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να απαγγείλει ερωτήματα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Μετά και το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας 'Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής' που δημοσιεύει τη φωτογραφία Κύπριου δικηγόρου ο οποίος ειδικεύεται στην δημιουργία εξωχώριων εταιριών και περιλαμβάνεται στα Panama Papers να αποχωρεί από το Μέγαρο Μάξιμου, ο κ. Τσίπρας οφείλει πολλές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. 

» Τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για την προσήλωσή του στον αγώνα κατά της διαπλοκής στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω δικηγόρος με το 'πλούσιο βιογραφικό' βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

» Άραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά;

» Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρεία Atlas Cyprus International Trust η οποία είναι μέτοχος της Αυγής; 

» Γιατί εξακολουθούν να σιωπούν; Τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν; Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η 'αλεπού στο παζάρι'».

Κυβέρνηση: Φιάσκο, ας συνεχίσουν να γίνονται διασκεδαστικοί

Απαντώντας, το γραφείο του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλά για συνωμοσιολογικά δημοσιεύματα και άσχετα πρόσωπα:

«Στην προσπάθειά της να 'βγάλει λαβράκι' για την ταυτότητα ανθρώπων που επισκέπτονται καθημερινά και δημόσια το Μέγαρο Μαξίμου, η ΝΔ έχει σπάσει όλα τα κοντέρ της σοβαρότητας και της γραφικότητας.

» Το κόμμα του κ. Χριστοφοράκου, της Siemens και των τηλεφωνικών κέντρων, του κ. Παπασταύρου, των Panama Papers, της λίστας Λαγκάρντ και τις λίστες Μπόργιανς, των θαλασσοδανείων και των αθωωτικών τροπολογιών, προσπαθεί, να στήσει ένα αφήγημα διαπλοκής, γύρω από μια εταιρεία η οποία κατέχει διαφανώς και νομίμως πακέτο μετοχών της ΑΥΓΗΣ, μόλις (!) δεκατέσσερις (14) φορές μικρότερο από το περίφημο μη εξυπηρετούμενο δάνειο (θαλασσοδάνειο) του κ. Μητσοτάκη για τον Κήρυκα Χανίων.

» Για να της βγει το αφήγημα, εξέδωσε σήμερα μια καταγέλαστη ανακοίνωση, στην οποία εμπλέκει συνομωσιολογικά δημοσιεύματα και άσχετα πρόσωπα. Φιάσκο. Ας συνεχίσουν να γίνονται διασκεδαστικοί...»

Η ανταπάντηση της ΝΔ: Κουβέντα για την ταμπακιέρα

Σε ανταπάντηση, η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας, επαναφέροντας το ερώτημα αν ο εν λόγω δικηγόρος επισκέφθηκε το Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου.

«Η κυβέρνηση -συνώνυμο της διαφθοράς και της διαπλοκής- εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να μην απαντά πρωτίστως στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που ζητούν επιτακτικά να μάθουν ποια είναι η σχέση της με τον κ. Αρτεμίου. 

» Για ακόμη μια φορά υπεκφεύγουν και πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν λένε, όμως, κουβέντα  για την ταμπακιέρα. Επισκέφθηκε, ναι ή όχι, ο κ. Αρτεμίου το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου; 
Με ποιους συναντήθηκε;  Συνδέεται η επίσκεψή του, την οποία δεν διαψεύδει η παρέα του Μαξίμου, με τη συζήτηση στη Βουλή και την απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας για το ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της 'Αυγής'; 

» Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος με το 'πλούσιο βιογραφικό' στο Μέγαρο Μαξίμου;  Μέχρι πού φθάνει η συνεργασία τους; 

» Τέλος, είναι τουλάχιστον κωμικό η απολογούμενη κυβέρνηση να μιλά για 'συνωμοσιολογικά δημοσιεύματα', τα οποία δεν έχει το θάρρος να διαψεύσει, όταν για χρόνια δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία με μυθεύματα που θα ζήλευε ακόμη και ο Αίσωπος.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ