Aυτός είναι ο ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον Alexander McQueen στο σινεμά - Ένας θρύλος της μόδας με τραγικό τέλος

Στις αρχές της σεζόν είχε γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό πως μια ταινία για την ζωή του Alexander McQueen ετοιμάζεται.

Μετά από πολύμηνη αναμονή, χτες ανακοινώθηκε πως ο εκείνος που θα υποδυθεί τον θρυλικό couturier θα είναι ο Jack O'Connell. Ο ηθοποιός, που είναι γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες "Unbroken", "'71" και την τηλεοπτική σειρά "Skins", θα πρωταγωνιστήσει στην βιογραφική ταινία που σκηνοθετεί ο Andrew Haigh, της οποίας ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο τίτλος. 

Το σενάριο υπογράφει ο Chris Urch και βασίζεται στη βιογραφία του σχεδιαστή "Blood Beneath The Skin" από τον Andrew Wilson, όπως επίσης και σε προσωπική έρευνα του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα.   

Η ταινία θα εστιάζει στις προετοιμασίες του McQueen για την κολεξιόν "Horn of Plenty", την αναδρομική συλλογή για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2009 που ήταν εμπνευσμένη από την καριέρα του σχεδιαστή κι έμελλε να είναι η προτελευταία δουλειά του- πριν δώσει τέλος στη ζωή του τον Φεβρουάριο του 2010. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν ένα σόου που αφιέρωσε στη μητέρα του και μέσα από αυτό προσπαθούσε να ανακαλύψει τη λογική μέσα στη ζωή και την τέχνη του.

"Το 2009, ο Alexander McQueen έδωσε ένα από τα καλύτερα σόου του, μια υπερπολυτελή, πανέμορφη ρετροσπεκτίβα των σχεδίων του. Ήταν ένα σόου που αφιέρωσε στην μητέρα του και στο οποίο προσπάθησε να εξηγήσει την ζωή και την τέχνη του" σχολιάζουν οι διανομείς της Pathe. Σύμφωνα με την εταιρία παραγωγής, η ταινία ρίχνει φως στην δημιουργική διαδικασία που ακολούθησε ο McQueen τους τελευταίους έξι μήνες πριν το συγκεκριμένο σόου- το γέλιο που έβγαινε αβίαστα με την οικογένεια και τους φίλους του αλλά και την πίεση που δεχόταν από τις ασταμάτητες απαιτήσεις της βιομηχανίας της μόδας. "Είναι η γιορτή μιας διορατικής ιδιοφυΐας, του οποίου τα σχέδια μεταμόρφωσαν την μόδα σε τέχνη" καταλήγουν.  

* To φιλμ αναμένεται να βγει στις αίθουσες στα τέλη του 2017.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ