Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας προτείνει για σήμερα εξαιρετικές και πεντανόστιμες Πικάντικες πένες με πεπερόνι

Υλικά

1 μέτριο καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κονσέρβα ντομάτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι 
πιπέρι
450 γρ πένες
113 γρ πεπερόνι
4 πιπεριές πεπεροντσίνι
1 αντζούγια (προαιρετικά)
1/2 φλ μαϊντανός

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το καρότο και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες με το ζουμί τους, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι και χτυπάμε καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. 

Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε και επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. 

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το πεπερόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει, για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και την αντζούγια (προαιρετικά) και ανακατεύουμε. 

Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ