Good news: Σε πλήρη λειτουργία από τον επόμενο μήνα ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα

Σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία τίθεται ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό κατά την επίσκεψη του υπουργού υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στην Καλαμάτα.

Μαζί με τον υπουργό επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ο κ. Σπίρτζης επισκέφθηκε έργα που υλοποιούνται στην πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή.

Για τον αυτοκινητόδρομο Μορέα ενόψει της οριστικής παράδοσης του στους πολίτες της Πελοποννήσου στα μέσα Δεκεμβρίου ο κ. Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της σύμβασης και η ολοκλήρωσή του αποτελεί μια δικαίωση για όλους μας», αναφέροντας ότι «δυστυχώς οι προηγούμενες Κυβερνήσεις φρόντισαν όλες οι παραχωρήσεις να έχουν συμβάσεις που δεν ήταν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, υπέρ του πολίτη».

Ο κ. Σπίρτζης έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την έγκαιρη ολοκλήρωση του μεγάλου οδικού άξονα, αλλά και τη θωράκιση της πόλης της Καλαμάτας από τις καταστροφικές πλημμύρες.

«Δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε για να προχωρήσουμε τα αναλογικά διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους όπως έχουμε συμφωνήσει για την επόμενη χρονιά, αλλά και για να ολοκληρώσουμε τις υποδομές στη χώρα», πρόσθεσε.

Αμέσως μετά την επίσκεψη στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα οι κύριοι Σπίρτζης, Βερναρδάκης και Χαρίτσης επισκέφτηκαν το αντιπλημμυρικό έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών - Νέας εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ