Εκτός προεδρικών εκλογών ο Νικολά Σαρκοζί! Προβάδισμα Φιγιόν για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων

O Γάλλοι ψηφοφόροι της Δεξιάς αποδοκίμασαν για δεύτερη φορά τον Νικολά Σαρκοζί αφήνοντάς τον εκτός προεδρικών εκλογών

Στον πρώτο προκριματικό γύρο των εκλογών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017 στη Γαλλία, ο πρώην πρόεδρος δεν ήταν ανάμεσα στους δυο πρώτους.

Και από τη στιγμή που μένει εκτός δεύτερου γύρου, μοιραία μένει και εκτός προεδρικής κούρσας! Με καταμετρημένες τις ψήφους σχεδόν στο 75% των εκλογικών κέντρων, ο πρώην πρωθυπουργός  Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με διαφορά!

Ο Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 43,5%, ενώ ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ 27,6% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μόλις 22,1%.

Οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι συγκεντρώνουν ποσοστά μικρότερα του 3% ο καθένας. Η συμμετοχή στις προκριματικές ήταν πολύ υψηλή και σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, ψήφισαν 3,9-4,3 εκατομμύρια Γάλλοι.

Με τα αποτελέσματα αυτά, ο Σαρκοζί δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποδεχτεί και να παραδεχτεί την ήττα του. Και να επιλέξει αντίπαλο φυσικά. Δήλωσε λοιπόν ότι στον δεύτερο γύρο των προκριματικών, που θα γίνει την επόμενη Κυριακή (27.11.2016) θα στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό του Φρανσουά Φιγιόν.

Και φαίνεται ότι έλαβε το μήνυμα της κάλπης και των ψηφοφόρων, αφού ανακοίνωσε πως απομακρύνεται από το πάθος της πολιτικής για να αφιερώσει το χρόνο του στο πάθος της ιδιωτικής ζωής.

Έκλεισε τη δήλωσή του συγκινημένος, ευχόμενος "καλή τύχη στη Γαλλία".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ