Growth Awards: Αυτές είναι οι εταιρίες που φέρνουν την ανάπτυξη

Τα τελευταία χρόνια, η έννοια ανάπτυξη ακούγεται τόσο συχνά και τόσο εύκολα που, θα έλεγε κάποιος, ότι έχει χάσει τη σημασία της. 

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Η επίτευξη της ανάπτυξης παραμένει ο απόλυτος στόχος για την ελληνική οικονομία και απλά, το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιος πιστοποιημένος οργανισμός που θα ανακαλύψει τις επιχειρήσεις που πραγματικά μπορούν να πάρουν μέρος στην προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του εθνικού στόχου.

 

Τα Growth Awards, είναι αυτή ακριβώς η προσπάθεια που στηρίζεται από την Eurobank και την Grant Thornton, εξασφαλίζοντας την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, και που στόχο έχουν να αναδείξουν αυτές ακριβώς τις επιχειρήσεις που καταμεσής της κρίσης, συνεχίζουν να προσπαθούν και να πετυχαίνουν.

 

Η πρωτοβουλία έχει στόχο να καταστεί το κορυφαίο μέσο αναγνώρισης της επιχειρηματικής αριστείας και στήριξης των υγιών, ανταγωνιστικών και δυναμικών επιχειρήσεων, να τις επιβραβεύσει και να τις στηρίξει ώστε να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας.

 

Χαρακτηριστική του στόχου των Growth Awards είναι και η δήλωση του Προέδρου Δ.Σ. της Eurobank Νικόλαου Καραμούζη ο οποίος τόνισε:

«Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε και να επιβραβεύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις που μέσα σε ένα πλαίσιο επιχειρηματικής ηθικής και λειτουργίας, επιτυγχάνουν όχι μόνο το μέγιστο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά διαθέτουν και ξεχωρίζουν για την εξωστρεφή τους παρουσία, για το σεβασμό τους στον πελάτη με άριστο παρεχόμενο προϊόν και υπηρεσίες, με την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος, και το σεβασμό στους εργαζομένους, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, και τη σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση στη λειτουργία τους και τέλος, για την κοινωνική ευθύνη και την απόδοση κοινωνικού μερίσματος».

 

Οι νικητές των Growth Awards, πέρα από την αναγνώριση για τις προσπάθειές τους θα κερδίσουν σημαντική προβολή σε ΜΜΕ αλλά και στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, μέσα από το δίκτυο της Τράπεζας Eurobank και της Grant Thornton, για να συνεχίσουν πιο δυνατοί και να κάνουν τα επόμενα επιχειρηματικά άλματα.

 

Η διαδικασία αξιολόγησης, έγινε μέσω ειδικών αναλύσεων βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών και δεικτών χιλιάδων επιχειρήσεων, βάσει του μοντέλου αξιολόγησης “Financial Growth/Health Matrix” της Grant Thornton καθώς και μέσω των εργαλείων πιστοληπτικής αξιολόγησης της Eurobank σε συνδυασμό με τις πραγματικές ιστορίες εταιριών, και με μια σειρά κριτηρίων που συνδυάζουν αποτελεσματικά τη λογική των αριθμών με τον καταλυτικό ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα.

 

Σε πρώτη φάση καταγράφηκαν η χρηματοοικονομική θέση και οι επιδόσεις 8.000 επιχειρήσεων και επιλέχθηκαν 150 εταιρίες που πέρασαν στην δεύτερη φάση.

 

Οι εταιρίες που επιλέχθηκαν και δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην τελική φάση των Growth Awards, συμπλήρωσαν επιπλέον στοιχεία για να δημιουργηθούν oι σχετικοί φάκελοι συμμετοχής, οι οποίοι και αξιολογήθηκαν από εξειδικευμένα στελέχη της  Eurobank και της Grant Thornton για να υποβληθούν τελικά στα μέλη της Κριτικής Επιτροπής που θα επιλέξει τους 6 νικητές.

 

Η 15μελής επιτροπή, αφού εξετάσει ενδελεχώς τις εισηγήσεις με τις υποψηφιότητες, θα λάβει την απόφαση για τις 6 εταιρίες που θα βραβευτούν για τις υψηλές τους επιδόσεις στους τομείς:

  • Λειτουργική/Επιχειρησιακή βελτίωση
  • Ανάπτυξη προϊόντος
  • Ανάπτυξη αγορών
  • Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα
  • Επενδύσεις
  • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
     

Η αγωνία των συναγωνιζομένων θα τελειώσει την 1η Δεκεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση
 απονομής των 1ων βραβείων Growth Awards που θα μας αποκαλύψουν τις 6 εταιρίες που διακρίθηκαν σε κάθε επίπεδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ