Ναταλία Ρεβουέλτα: O μεγάλος έρωτας του Φιντέλ Κάστρο, η ωραιότερη γυναίκα της Αβάνας - Η κόρη τους αρνήθηκε το επίθετό του

Ναταλία Ρεβουέλτα. Η γυναίκα που αποτέλεσε τον  μεγάλο έρωτα του Φιντέλ Κάστρο , πριν ακόμη εδραιώσει την εξουσία του στην Κούβα.

Η Ναταλία Ρεβουέλτα  αντάλλασσε ερωτικές επιστολές με το Φιντέλ Κάστρο, πέρασε μαζί του θυελλώδεις στιγμές στο Μεξικό πριν την τελική νίκη του και φυσικά έφερε στον κόσμο την κόρη του Alina.


Η Ναταλία Ρεβουέλτα Κλιούς γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου του 1925. Παθιασμένη επαναστάτρια, συμμετείχε αμέσως σε κινήματα εναντίον του δικτάτορα Μπατίστα, όπως άλλωστε και ο Φιντέλ Κάστρο. 

Το 1952 η Ναταλία άνοιξε το σπίτι της στον νεαρό τότε επαναστάτη προκειμένου να σχεδιάσει εκεί μια επίθεση κατά του καθεστώτος, επίθεση που θεωρείται και η αρχή της επανάστασης που κατέληξε στην ανάληψη της εξουσίας λίγα χρόνια μετά. Εκείνη την εποχή ο Κάστρο ήταν παντρεμένος με τη Μίρτα Ντιάζ-Μπάλαρτ και γνωρίστηκε με την Ρεβουέλτα μέσω ενός κοινού φίλου.


Ο Φιντέλ φυλακίστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα με την κατηγορία της ηγεσίας κίνησης κατά του καθεστώτος και δεν είχε επαφές μαζί της. Το σπίτι της όμως έγινε και πάλι το κέντρο της επανάστασης, για την επίθεση στην Μονκάδα. Τότε ήταν που η Ναταλία σήκωσε τις αποταμιεύσεις της από την τράπεζα και τις παρέδωσε με όλα του τα κοσμήματα για να υποστηρίξει την επανάσταση. Έραβε ρούχα για τους επαναστάτες και ήταν ο μεσάζοντας που έδινε το μανιφέστο των επαναστατών στις κουβανικές εφημερίδες.


Μετά την αποτυχημένη επίθεση του 1953, που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων και τη σύλληψη του Κάστρο, η Ναταλία έστελνε ερωτικές επιστολές στον ηγέτη μέσα στη φυλακή. Του έστελνε σελίδες βιβλίων και άμμο από τη θάλασσα για να του θυμίζει την παραλία.

"Φλέγομαι. Γράψε μου, γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τα γράμματά σου" φαίνεται να της γράφει από τη φυλακή. Μάλιστα, ο πρώτος γάμος του Φιντέλ έληξε ακριβώς εξαιτίας ενός εκ των ερωτικών γραμμάτων που από λάθος έπεσε στα χέρια της πρώην συζύγου του.

Όταν ο Κάστρο αποφυλακίστηκε το 1955, οι δυο τους έγιναν ζευγάρι. Εκείνη τότε έμεινε έγκυος, αλλά αποφάσισε να μην τον ενημερώσει, με αποτέλεσμα ο Φιντέλ να φύγει για το Μεξικό. Ο Κάστρο της ζήτησε να τον ακολουθήσει στο Μεξικό και να τον παντρευτεί, όμως εκείνη αρνήθηκε, αφού πίστευε πως δεν θα επιβιώσει της επανάστασης. Το 1956 έφερε στη ζωή την Αλίνα και μόλις έξι μήνες αργότερα ο Κάστρο επέστρεψε στο νησί.

Ο ηγέτης δεν αναγνώρισε την κόρη του και η Ρεβουέλτα της έδωσε το όνομα του εν διαστάσει συζύγου της. Ο Φιντέλ αποφάσισε να αναγνωρίσει την κόρη του Αλίνα, όταν εκείνη ήταν πλέον 12 ετών, με την μικρή  να αρνείται να πάρει το όνομα Κάστρο. Η Ρεβουέλτα προετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Αβάνα ως η Πρώτη Κυρία, μετά την εδραίωση της επανάστασης, όμως ο Φιντέλ την κράτησε σε απόσταση. Χώρισε από τον πρώτο της άντρα και μετέβη στην Αμερική, χωρίς να ξαναπαντρευτεί.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η Ναταλία μπορεί να μην είχε πολλές επαφές με τον Κάστρο, παρέμεινε όμως στην Κούβα και ήταν μόνιμη καλεσμένη σε πάρτι της πρεσβείας. Το 2008 είχε αναφέρει στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia πως δεν κράτησε ποτέ πικρία στο Φιντέλ "που έβαλε την επανάσταση πάνω από την προσωπική του ζωή". Πρόσθεσε όμως "ότι χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να τον βγάλει από την καρδιά του".

Μετά την κομμουνιστική επανάσταση του 1959, ο Κάστρο δεν γύρισε ποτέ ξανά κοντά της. Η κόρη της Αλίνα είναι η μόνη από τα έξι παιδιά του Κάστρο (τα οποία προέρχονται από δύο διαφορετικούς γάμους και τρεις διαφορετικές ερωτικές σχέσεις) η οποία τόλμησε να αμφισβητήσει τον πατέρα της.

 Το 1993 προκάλεσε σκάνδαλο φεύγοντας στις ΗΠΑ και καταγγέλοντας την έλλειψη ελευθερίας και τις συνθήκες δικτατορίας στην Κούβα. Από τότε ζει στο Μαϊάμι.

Η Ναταλία Ρεβουέλτα Κλιούς πέθανε σε ηλικία 89 ετών στην Κούβα όπου και διέμενε μακριά από την κόρη της που στέκεται επικριτική απέναντι στη διακυβέρνηση Κάστρο, αλλά και σε μια σχετική απόσταση από τον έρωτα της ζωής της.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ