Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία: Ποδοσφαιρική ομάδα μεταξύ των 81 επιβατών - 76 νεκροί, 5 επιζώντες

Αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες (72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα) συνετρ'ίβη κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση τσάρτερ, η οποία ξεκίνησε από το Σάο Πάολο, έκανε μια στάση στην Σάντα Κρουζ στην Βολιβία και στη συνέχεια αναχώρησε για την Κολομβία

Το αεροσκάφος ανήκε στην εταιρεία Lamia της Βενεζουέλας και θα εκτελούσε προσγείωση στο αεροδρόμιο Jose Maria Cordova στο Ριονέγκρο, το δεύτερο μεγαλύτερο της Κολομβίας. H τελευταία επαφή με το αεροσκάφος φέρεται να ήταν 30 χλμ μακριά από το αεροδρόμιο του Μεντεγίν.

Στην πρώτη ανακοίνωση των Αρχών αναφέρεται ότι οι πιλότοι ενημέρωσαν τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ρίο Νέγρο (κοντά στην πόλη Μεντεγίν) για πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα. Τα συνεργεία διάσωσης απομακρύνουν επιζώντες από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών πολιτικής αεροπορίας.

Όπως ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή 6 άνθρωποι διασώθηκαν ζωντανοί μέσα από τα συντρίμμια, ωστόσο ένα από αυτούς κατέλληξε λίγο αργότερα από τα βαριά του τραύματα.

Ανάμεσα στους επιζώντες, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα media, είναι οι ποδοσφαιριστές Alan Ruschel, Marcos Danilo και Jakson Follmann, αλλά και ο δημοσιογράφος, Rafael Henzel, όπως και ο επιβάτης Ximena Suarez.

Με το αεροπλάνο ταξίδευε και η ομάδα ποδοσφαίρου  Chapecoense Real, της Βραζιλίας, η οποία επρόκειτο να παίξει στον τελικό του Κυπέλου Νοτίου Αμερικής με την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ