Βίντεο... ομορφιάς: Βήμα - βήμα ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας

Η υγιεινή είναι πολύ σημαντική και στο μακιγιάζ. Ακόμα και αν δεν είμαστε επαγγελματίες και δεν χρησιμοποιούν άλλοι άνθρωποι τα πινέλα μας, πρέπει να τα καθαρίζουμε.

 

Τα καθαρίζουμε όχι μόνο για να μην μένουν υπολείμματα από τις σκιές που χρησιμοποιούμε, οι οποίες μπερδεύονται με τις νέες σκιές και δεν πετυχαίνουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε στην εφαρμογή νέων αποχρώσεων, αλλά επίσης γιατί τα πινέλα ακουμπούν στο πρόσωπό μας και δεν θα θέλαμε να πάθουμε κάποια μόλυνση. Μάλιστα δεν τα καθαρίζουμε απλώς αλλά και τα απολυμαίνουμε.

Τα πινέλα που χρησιμοποιούμε για τοποθετήσουμε βάση, κονσίλερ, eyeliner και κραγιόν πρέπει να τα πλένουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα καθαρίζουμε καλά με σαπούνι ή σαμπουάν πάνω στην παλάμη μας ακολουθώντας τις κινήσεις με τις οποίες χρησιμοποιούμε το πινέλο κατά την διάρκεια του μακιγιάζ. Ξεπλένουμε με νερό. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όσες φορές είναι απαραίτητο. Στο τέλος βάζουμε conditioner και ξεπλένουμε. Κατά την διάρκεια που τα πινέλα βρίσκονται κάτω από το τρεχούμενο νερό τα κρατάμε όσο γίνεται κάθετα στο νερό για να μην χαλάνε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε μια οριζόντια επιφάνεια, γράφει το makigiaz.com.

Τον ίδιο τρόπο καθαρισμού μπορούμε να χρησιμοποιούμε για όλα τα είδη πινέλων όπως σκιών, ρούζ, πούδρας κτλ. Επειδή όμως είναι δύσκολο να κάνουμε αυτή την διαδικασία πολύ συχνά υπάρχουν κάποια ειδικά υγρά καθαρισμού πινέλων στο εμπόριο για πιο εύκολη και καθημερινή χρήση.

Παίρνουμε ένα χαρτί και βάζουμε λίγη ποσότητα του καθαριστικού υγρού. Καθαρίζουμε το πινέλο με τις κινήσεις που χρησιμοποιούμε για την εφαρμογή του μακιγιάζ. Τα πινέλα των χειλιών καλό είναι αφού τα πλύνουμε να τα απολυμάνουμε με οινόπνευμα.

Χρησιμοποιούμε 2 κύπελα. Στο ένα έχουμε όλα τα πινέλα που έχουν χρησιμοποιηθεί και θέλουμε να τα καθαρίσουμε. Στο άλλο τοποθετούμε ένα ένα τα πινέλα που καθαρίζουμε. Τα καθαρά πινέλα καλό είναι να τα αποθηκεύουμε σε μια κλειστή κασετίνα για να μην σκονίζονται και να έχουμε πάντα ένα κύπελο στο σημείο που βαφόμαστε για να τοποθετούμε τα πινέλα που χρησιμοποιούμε έως ότου τα καθαρίσουμε και τα αποθηκεύσουμε ξανά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ