Story of the day: Αυτός ο εκπληκτικός καρκινοπαθής παππούς έμαθε να πλέκει στα 86 του για να βοηθήσει πρόωρα μωρά

Ο 86 ετών Έντ Μοσελεϊ δίνει μάχη με τον καρκίνο αλλά δεν χάνει το πνεύμα του ειδικά όταν πρόκειται να βοηθήσει άλλους ανθρώπους. 

Ο Έντ ήξερε πως ήθελε να βοηθήσει εθελοντικά όταν το προσωπικού της Κοινότητας Υποβοηθούμενης Διαβίωσης Ντόγκγουντ Φόρεστ ζήτησε από τους ηλικιωμένους κατοίκους να φτιάξουν σκουφάκια για τα πρόωρα μωρά.  Οι γονείς των πρόωρων μωρών, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευγνώμονες.

Ο στόχος της διευθύντριας της κοινότητας, ΤζοΑν Χόμπς, ήταν να συγκεντρωθούν συνολικά 200 σκουφάκια

Τα πρόωρα μωρά, μπορούν να ευχαριστήσουν τον Έντ για τα ζεστά τους καπελάκια. Ο συνταξιούχος μηχανικός που ανέλαβε το πλέξιμο, το θεώρησε μια συναρπαστική πρόκληση μιας και δεν είχε πλέξει ποτέ στη ζωή του. Η κόρη του αγόρασε τα σύνεργα πλεξίματος και εικονογραφημένες οδηγίες που βοήθησαν πολύ.

Μάλιστα έκανε και μαθήματα ώστε οι υπόλοιποι ένοικοι να συμμετέχουν. Δυστυχώς, δεν συμμετείχαν και πολλοί.. αρχικά τουλάχιστον. Ο Έντ δεν αποθαρρύνθηκε από την έλλειψη συμμετοχής. Με τη βοήθεια της οικογένειάς του και των μελών του προσωπικού, κατάφερε να πλέξει πολλά σκουφάκια και να τα παρουσιάσει στο NICU (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών).

Από τα 300 σκουφάκια, ο Έντ έπλεξε τα 55. Τα καπέλα τελικά παραδόθηκαν στο νοσοκομείο Νόρθσάιντ πάνω στην ώρα για την Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης Πρόωρων Βρεφών. Το προσωπικό και οι οικογένειες συγκλονίστηκαν από την υποστήριξη που έδειχναν αυτά τα σκουφάκια. Γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι νοιάζονται, ήταν σαφώς μια τεράστια ανακούφιση. Ειδικά στα πρόωρα μωρά που πλέον δεν θα ανησυχούσαν αν κρυώσουν τα κεφαλάκια τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ