Αποκλ - Made in Greece ο Δημήτρης Ντάσιος: Ο ηθοποιός που έγινε σχεδιαστής - Ρούχα & αξεσουάρ του πουλιούνται σε 18 χώρες από Ιταλία έως Κίνα

Με τον Δημήτρη Ντάσιο  έχω μία καρμική σχέση: Tον ανακαλύπτω παντού όπου το ταλέντο του και η ασίγαστη δημιουργικότητα του τον οδηγούν ... 

Πάω στην Σέριφο; Πέφτω σε μία πολύχρωμη μπουτίκ μέσα στην Χώρα του όμορφου νησιού με ρούχα αξεσουάρ & καλοκαιρινά μαντήλια με την υπογραφή του Δημήτρη Ντάσιου.

Ανεβαίνω φέτος το καλοκαίρι το περίφημο στενό της Σίφνου , να μπροστά μου η Cotecheri του αγαπημένου μου σχεδιαστή. Υπέροχα καφτάνια και resort collection πλάι στα denim τα κοσμήματα τις τσάντες και τα δερμάτινα του . Όλα ένα και ένα . Μοναδικά κομμάτια δημιουργίες του Δημήτρη Ντάσιου . 

Στην Cortina της Ιταλίας  πριν από 10 χρόνια ακριβώς , ένα θέρετρο για σκι τον χειμώνα , ξεχωρίζω μία καταπληκτική μπουτίκ και μπαίνω με τις φίλες μου να χαζέψουμε . Ολες πέφτουμε πάνω σε κάτι καταπληκτικά τζήν σακάκια με υπέροχα σχέδια χρώματα με ωραία ιδιαίτερα υφάσματα , κεντήματα & τολμηρούς συνδυασμούς. 

Μόλις έμαθα ότι εγκαινίασε το νέο του site www.dassios.com έσπευσα να μοιραστώ μαζί σας την είδηση και να τον ρωτήσω ...

Ειρήνη Νικολοπούλου: Σε πόσες χώρες ταξιδεύουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου Δημήτρη ; 

Δημήτρης Ντάσιος: Σε 18 χώρες και σε 84 σημεία σε όλο τον κόσμο: Ιταλία είμαι σχεδόν παντού, Κίνα , Αμερική Γαλλία , Ισπανία , Γερμανία , Αγγλία , Αυστραλία ,  Ελβετία , Ολλανδία, Τουρκία, Κουβέιτ, Ιορδανία , Σαουδική Αραβία...... 

ΕΝ :Τι προτιμούν οι μπουτίκ ανά τον κόσμο; 
ΔΝ: Κάθε κατάστημα επιλέγει και δημιουργεί την δίκη του συλλογή ανάλογα με την πελατεία και τις κλιματολογικές συνθήκες. Παντα σε πρώτη επιλογή είναι τα denim coats.
Η παρουσία μας στο εξωτερικό είχε αρχίσει πριν την κρίση. Απο το 2006.

ΕΝ : Όλα Made in Greece; 
ΔΝ : Απολύτως , όλα τα denim cοats μου , οι τσάντες, τα αξεσουάρ , τα κοσμήματα, τα δερμάτινα, οι τσάντες είναι 100% ελληνικά 

EN: Σίφνος η Σέριφος; 
ΔΝ: Και Σέριφος και Σίφνος! Οι αγαπημένες μας Cotecheri με πράγματα που συλλέγουμε στα ταξίδια μας στον κόσμο. Πολύ αγαπημένοι χώροι σε πολύ αγαπημένα νησιά .
Συνεχίζουμε ανοδικά με καινούργιες προτάσεις που κρατάνε ψηλά το ενδιαφέρον των πελατών.

Κοσμήματα

Denims

Leathers

Handbags

Who is Who

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, θέατρο και κλασικό τραγούδι. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής με τις Μίρκα Γεμεντζάκη και Μάγια Λυμπεροπούλου και φωνής, ποίησης με τον Σπύρο Σακκά.

Συνεργάστηκε με τους Σπύρο Σακκά (Αρχαίο Θέατρο Δελφών), Βασίλη Νικολαΐδη (Μουσικό Θέατρο Βόλου), Σταμάτη Φασουλή, Λάκη Λαζόπουλο (Αθήναιον) κ.ά. Έχει συμμετάσχει στις τηλεοπτικές σειρές Η αναγέννηση ενός έθνους (ΕΤ2, 1990), Οι φρουροί της Αχαΐας (Mega 1992/93), Τμήμα ηθών (ΑΝΤ1, 1992) κ.ά. Έπαιξε στην ταινία Ακροπόλ (1996) του Παντελή Βούλγαρη, στην τηλεοπτική θεατρική παραγωγή Ωραία μου κυρία (1994) και στο μιούζικαλ Δαίμονες (1991).

Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ έχει διδάξει θεατρική έκφραση, αφήγηση και λόγο σε εκπαιδευτικούς μέσα από προγράμματα του υπουργείου Παιδείας.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διακοσμητικές τέχνες και δημιουργεί κοσμήματα. Παρουσιάζει τις συλλογές του στο Αthens Fashion Week, στο Daniele Ghiselli Showroom στο Μιλάνο και στο No Season στο Παρίσι, ενώ τόσο η συλλογή κοσμημάτων του όσο και αυτή με τα jean τζάκετ διατίθενται σε σημαντικές μπουτίκ σε όλο τον κόσμο.

Οι συλλογές του παρουσιάζονται σε Μιλάνο και Παρίσι κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας και βρίσκονται στις σημαντικότερες boutiques του κόσμου. Εκθέτει σε galleries και μουσεία παγκοσμίως.

Κείμενο: Ειρήνη Νικολοπούλου

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Δημήτρη Ντάσιου: www.dassios.com

Τα καταστήματα του σε όλο τον κόσμο μπορείτε να τα δείτε εδώ 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ