Ηράκλειο: Σε πεδίο μάχης το λιμάνι μετά την 8η μέρα απεργίας – Λύνουν τα πλοία μόνοι τους οι αγρότες


Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης μετά την όγδοη ημέρα απεργία της ΠΝΟ - και ναυτεργάτες.

Άγριες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε αγρότες και ναυτεργάτες 

Οι  αγρότες, που έχουν από νωρίς το απόγευμα στρατοπεδεύσει στο λιμάνι, θέλουν εδώ και τώρα να φορτώσει το πλοίο ασφαλείας με τα προϊόντα τους ώστε να αποπλεύσει για Πειραιά, σύμφωνα με το cretapost.gr
Αντίθετη ωστόσο άποψη έχουν οι ναυτεργάτες οι οποίοι δηλώνουν πως δεν μπορούν να σπάσουν την απεργία.

Η κατάσταση έφτασε στα άκρα με αγρότες και ναυτεργάτες να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση. Μερικοί αγρότες, εξαγριωμένοι, προσπαθούν να λύσουν τους κάβους του Blue Horizon που είναι δεμένο λόγω της απεργίας των ναυτικών.

Μάλιστα, ομάδα αγροτών πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο οπου βρίσκονταν οι ναυτεργάτες με την ''αντίπαλη πλευρά'' να απαντά με… ρίψεις νερού!

Aίσθηση προκαλεί η καταγγελία αγρότη από την Ιεράπετρα ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο καπετάνιος του πλοίου έβαλε σε λειτουργία τις μηχανές με σκοπό να απομακρυνθεί απο την προβλήτα, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι από τα σχοινιά και με κίνδυνο να τραυματιστούν αγρότες, αναφέρει το neakriti.gr

Τελικά το πλοίο αναχώρησε χωρίς να φορτωθούν κηπευτικά.

Πάντως αποφασισμένοι είναι οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι κατέφτασαν μετά τις 17.00 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου και δηλώνουν ανυποχώρητοι καθώς όπως λένε θα παραμείνουν στο σημείο έως ότου επιβιβαστούν 150 νταλίκες με κηπευτικά σε πλοίο και να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ