Καταγγελία σοκ από υπουργό της Βολιβίας: Δολοφονία και όχι δυστύχημα η αεροπορική τραγωδία με τους 71 νεκρούς

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Υπουργού Αμυνας της Βολιβίας, Ρέιμι Φερέιρα, σχετικά με τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την ομάδα της Σαπεκοένσε στην Κολομβία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας Gazzetta Dello Sport, ο κ. Φερέιρα δηλώνει απόλυτα βέβαιος πως η αεροπορική τραγωδία που στοίχησε τη ζωή σε 71 ανθρώπους ήταν δολοφονία και δεν προκλήθηκε από κάποιο ατύχημα.

«Αν ο πιλότος είχε συμμορφωθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας ή αν είχε δώσει το σήμα κινδύνου μέσα στον χρόνο που έπρεπε, αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ Φερέιρα αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στο γεγονός πως ο πιλότος ταξίδευε με ανεπαρκή ποσότητα καυσίμων. «Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση», ανέφερε ο υπουργός. «Αυτό που συνέβη στο Μεντεγίν ήταν μια δολοφονία».

Οι επίσημες έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Οι εισαγγελείς στη Βολιβία, τη Βραζιλία και την Κολομβία , διεξάγουν κοινή έρευνα για το περιστατικό.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε μια σπαρακτική καταγραφή στην οποία ο πιλότος προσπαθούσε να έρθει σε επαφή μέσω ασυρμάτου με τον πύργο ελέγχου για να αναφέρει την έλλειψη καυσίμων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ