Ανακαλύψτε τον παράδεισο του φαγητού: Η Fico Eataly World βγήκε από μέσα από τα καλύτερα γευστικά παραμύθια της Ιταλίας

Οι λάτρεις του καλού Ιταλικού φαγητού θα έχουν σύντομα έναν υπέροχο λόγο να επισκεφθούν την Μπολόνια.

Η εταιρεία Eataly αποφάσισε να δημιουργήσει σε 80.000 τετραγωνικά μέτρα ένα εκπληκτικό "γκουρμέ παράδεισο" αφιερωμένο στην Ιταλική κουζίνα.

Το FICO Eataly World θα είναι ένα θεματικό πάρκο που θα μας εισάγει στην ιταλική εμειρία του φαγητού αλλά και θα τιμά την πολύτιμη σχέση ανθρώπου-φύσης, καθώς θα αποτελείται από περιβόλια με φρούτα, κήπους με λαχανικά και εκτροφεία όπου θα βόσκουν 9 διαφορετικές ράτσες αγελάδων, 5 ράτσες γουρουνιών, κατσικιών και προβάτων, καθώς και διάφορα άλλα οικόσιτα ζώα όπως λαγοί και χήνες!

Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν στα 40 εργαστήρια την παραγωγή τυριών, αλλαντικών, μπίρας και κρασιού, να δουν πώς αλέθεται το σιτάρι στον πετρόμυλο για να δώσει το αλεύρι και στη συνέχεια πώς δίνουν σχήμα σε ζύμες και δημιουργούν υπέροχα χειροποίητα ζυμαρικά. Να περπατήσουν σε θερμοκήπια με φρούτα και λαχανικά, να μιλήσουν με τους παραγωγούς και φυσικά να γευτούν όλα τα παραπάνω μαγειρεμένα αλά ιταλικά σε ένα από τα 25 εστιατόρια!

Και για όσους θέλουν να κάνουν τα γκουρμέ ψώνια τους, θα υπάρχουν δεκάδες πάγκοι για να επιλέξουν πίτσες, ζυμαρικά και πολέντα – χειροποίητα και φτιαγμένα εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα, θα έχουν στη διάθεσή τους 500 τρίκυκλα ποδήλατα με ειδικό, μεγάλο καλάθι, σχεδιασμένα ειδικά για το θεματικό πάρκο από την πασίγνωστη μάρκα ιταλικών ποδηλάτων Bianchi.

Το πάρκο θα ανοίξει τις πύλες του τον Οκτώβριο του 2017, ενώ το 2018 αναμένεται να λειτουργήσει και ξενοδοχείο με 200 δωμάτια. Η κατασκευή αναμένεται να στοιχίσει 106 εκατομμύρια δολάρια, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρείας ισχυρίζονται πως το πάρκο θα προσελκύει τουλάχιστον 6 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ