Πολιτική διάσταση στο ποδόσφαιρο: Ο δήμαρχος Άγκυρας και πρόεδρος της Οσμάνλισπορ θέλει όλα τα νησιά μας

Ο δήμαρχος της Άγκυρας και πρόεδρος της Οσμάνλισπορ και αντίπαλος του Ολυμπιακού στους 32 του Europa League και πήρε τ' όπλο του και θέλει όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Έτσι, η κλήρωση του Ολυμπιακού με την τουρκική Οσμάνλισπορ παίρνει πολιτική χροιά και με τον άκρως προκλητικό δήμαρχο της Άγκυρας θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα...

Ο Μελίχ Γκιουκτσέκ εκλέγεται δήμαρχος στην Άγκυρα από το 1994. Τον δένει μια στενή φιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν και η Οσμάνλισπορ, δεν ήταν λεγόταν πάντα έτσι...

Ιδρύθηκε το 2011 από τον Γκιουκτσέκ και σημαίνει Οθωμανική Αθλητική Ενωση. Πως προέκυψε; Ουσιαστικά επανιδρύθηκε η ιστορική ομάδα της Άγκυρας η Ανκαραγκιουτζου. Και ο Γκιουκτσέκ, λάτρης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και νοσταλγός του ένδοξου παρελθόντος της αποφάσισε να της δώσει το όνομα Οσμάνλισπορ.

 

Όλα τα νησιά είναι τουρκικά
Τον Οκτώβριο, ο Γκιουκτσέκ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter έναν χάρτη στον οποίο εμφανίζονταν όλα τα ελληνικά νησιά, από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη και τα Κύθηρα και την Αίγινα μέχρι τη Ρόδο και τη Λέσβο, ως πρώην τουρκικά. Τα οποία, όπως υποστήριξε περιήλθαν στην Ελληνική Δημοκρατία με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο ίδιος αναφέρει: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάννης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα… Μην ξεχνάτε πως κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Λωζάννη νίκη…».

Παρόλα αυτά, πολλοί ήταν αυτοί που τον κατέκριναν για την ανάρτηση αυτή αφού ο χάρτης που δημοσίευσε ήταν του «Estamos Travel» με έδρα το Κουσάντασι, που είναι τουριστικό γραφείο στην Τουρκία και δείχνει τα νησιά που οργανώνει τουριστικές εκδρομές.

Έχει πει και άλλα όμως: Ότι για παράδειγμα, ο εχθρός του Ερντογάν και υποκινητής του πραξικοπήματος κατά τον τούρκο πρόεδρο, ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν έχει στη διάθεσή του ένα τζίνι και μέσω αυτού «καταφέρνει να σκλαβώνει ανθρώπους».

Με την Οσμάνλισπορ ασχολείται περισσότερο ο γιος του δημάρχου ο οποίος θεωρείται γόης στην Τουρκία....