Made in Greece o πολυβραβευμένος ποιητής Στέφανος Παπαδόπουλος- Δίνει τα φώτα του στο διεθνούς φήμης University of Columbia

Μετά το βραβείο για «Jeanette Haien Ballard Writer’s Prize», που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 25.000 δολαρίων για το έργο του «The Black Sea» («Η Μαύρη Θάλασσα» ), ο Στέφανος Παπαδόπουλος, ο 39χρονος Έλληνας ποιητής που ζει κι εργάζεται στις ΗΠΑ δεν σταματά να μας κάνει περήφανους!

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια τον καλεί στις 17 Φεβρουαρίου, σε μια δημόσια ανάγνωση του «The Black Sea» ως μέρος του διήμερου αφιερώματος του ξεριζωμού Ελλήνων και Αρμενίων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Σκοπός είναι να συνδυαστεί η ανάγνωση του «The Black Sea» του Παπαδόπουλου με την προβολή του σουηδικού ντοκιμαντέρ «My Grandmother’s Tattoos» (Τα τατουάζ της γιαγιάς μου) δημιουργίας της Αρμενο-λιβανέζας Σούζαν Καρντάλιαν. Μετά, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, ενώ την προηγούμενη ημέρα θα διεξαχθεί ένα σεμινάριο αναφορικά με την ελληνική και την αρμένικη λογοτεχνία της διασποράς με τους καθηγητές του Κολούμπια και του Γέιλ Κάρεν Βαν Ντάικ και Μπέλα Γκριγκόριαν.

 Σημειώνεται ότι η διήμερη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας νέας παγκόσμιας έρευνας και πρωτοβουλίας των «Black Sea Networks» του Κολούμπια με πανεπιστημιακά και μη ιδρύματα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες περιμετρικά της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και του Ελληνικού Προγράμματος σπουδών του Κολούμπια με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Μυλωνόπουλο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ