Ένας θαυμάσιος νέος κόσμος: Έτσι θα είναι τα ξενοδοχεία μέχρι το 2060 - Ιπτάμενες μεταφορές, ρομπότ και άλλες 8 απίστευτες ανέσεις

Τεχνητή νοημοσύνη, αυτο-διαμορφούμενες κατασκευές, κατά παραγγελία ξενοδοχεία, ρομποτική, εικόνες αφής για τα πάντα, ιπτάμενες μεταφορές προς το ξενοδοχείο και υπερ-συνδεσιμότητα είναι μερικές από τις τάσεις που πρόκειται να επικρατήσουν στα ξενοδοχεία μέχρι το 2060.

Σύμφωνα με έκθεση του Hotels.com, που διεξήχθη σε συνεργασία με τον καταξιωμένο φουτουριστή Dr James Canton από το Ινστιτούτο Παγκόσμιου Μέλλοντος, τα ταξίδια και η εμπειρία διαμονής σε ξενοδοχείο θα αλλάξει σε ένα χρόνο, σε 25 χρόνια και έως το 2060.

Δείτε τις 10 κορυφαίες τάσεις που αποτυπώνονται στις σελίδες της έκθεσης...

1. Διαμορφούμενα ξενοδοχεία που θα κατασκευάζονται βάσει επθυμιών των πελατών

Η επόμενη γενιά ξενοδοχείων θα διαμορφώνεται κατά... παραγγελία. Τα ξενοδοχεία τα οποία θα συντίθενται από μόνα τους και θα λαμβάνουν μορφή περνώντας από το ένα σχέδιο στο άλλο βάσει των ψήφων των καταναλωτών. Αυτά τα ξενοδοχεία θα χρησιμοποιούν τη νανοτεχνολογία και μηχανήματα που θα μπορούν να συνθέτουν από μόνα τους περιβάλλοντα, κτίρια ή ακόμη και ολόκληρους φυσικούς κόσμους (ίσως το ρεαλιστικό Τζουράσικ Παρκ). Αυτό θα είναι δυνατό μέσα στα επόμενα 20 έτη.

2. Μηχανήματα παραγωγής τρισδιάστατων αντικειμένων μέσα σε κάθε δωμάτιο

Η μεταφορά αποσκευών στις διακοπές σύντομα θα αποτελέσει ξεπερασμένη πρακτική. Τρισδιάστατοι εκτυπωτές θα αλλάξουν εντελώς την ταξιδιωτική εμπειρία αλλά και την εμπειρία διαμονής στο δωμάτιο. Οι εκτυπωτές αυτοί θα δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο αντικείμενα όπως παπούτσια, ρούχα ή ακόμη και υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Επίσης θα προσφέρονται τρισδιάστατα ψώνια, με τους καταναλωτές να μπορούν να κατεβάζουν από το cloud αγαθά εμπορίου που επιθυμούν να κατασκευάσουν.

3. Μπάτλερ-ρομπότ

Αυτά τα αυτόνομα ρομπότ θα μπορούν να σχεδιάζονται στο διαδίκτυο πριν την άφιξη στον προορισμό και θα μπορούν να προγραμματίζονται έτσι ώστε να διαθέτουν ειδικά ταλέντα, δεξιότητες, να μιλούν συγκεκριμένες γλώσσες και να προσφέρουν αντίστοιχες πληροφορίες συμβάλλοντας στη δημιουργία εκπληκτικής εμπειρίας διαμονής.Τα ρομπότ αυτά θα μπορούν να κάνουν τα πάντα, από το να υποδέχονται τους επισκέπτες στο αεροδρόμιο, να προσφέρουν υπηρεσίες γκουρμέ, να φτιάχνουν το δωμάτιο, να κρατούν παρέα, να προσφέρουν μόρφωση, διασκέδαση και επαγγελματικές συμβουλές.

4. Επιλέξτε το δικό σας όνειρο

Ο ορισμός του καλού ύπνου θα αλλάξει. Το κρεβάτι του ξενοδοχείου δεν θα είναι πλέον απλώς ένα μέρος για να απολαύσει κανείς έναν άνετο ύπνο, καθώς οι μελλοντικοί ταξιδιώτες θα μπορούν να επιλέγουν τα όνειρά τους πριν αποκοιμηθούν. Τα ξενοδοχεια θα τους προσφέρουν πρόσβαση στη νευροτεχνολογία μέσω της οποίας θα προγραμματίζονται τα όνειρα.

5. Τα κινητά ξενοδοχεία

Η επόμενη γενιά των κινητών ξενοδοχείων θα βασίζεται στη συμβολών των επισκεπτών μέσω πληροφοριών που θα υποβάλλονται στα κινητά τους, όπου το θέμα και η περιοχή θα αποφασίζεται από ψηφοφορία.Τα σχέδια που θα έχουν τις περισσότερς ψήφους θα αυτο-συντίθενται με τη χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών, με τη συμβολή των βιο-ηλιακών κυττάρων και της νανοτεχνολογίας. Τα ξενοδοχεία αυτά θα υπάρχουν για περιορισμένο χρόνο και για να μείνει κανείς σε αυτά θα χρησιμοποιεί το ψηφιακό νόμισμα HotelCoin μέσω του κινητού.

6. Ξενοδοχειακά σπα για τη μακροζωία

Τα σπα νέας γενιάς θα βασίζονται στην ανάλυση του DNA και θα θέτουν ως στόχο τη μακροζωία. Οι επισκέπτες θα λαμβάνουν εξατομικευμένη περιποίηση για την πρόληψη, την πρόβλεψη και τη βελτίωση της υγείας τους, με προγράμματα σχεδιασμένα για να αναζωογονούν τη φυσική κατάσταση, τη γενική υγεία και να προβλέπουν πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους για αυτήν.

7. Αερομεταφορές - ιπτάμενα αυτοκίνητα-ρομπότ και Hyperloop

Ένα από τα πιο στρεσογόνα κομμάτια των διακοπών είναι η απομάκρυνση από το αεροδρόμιο με κατεύθυνση στο ξενοδοχείο. Το μέλλον των αερομεταφορών είναι η υψηλή τεχνολογία και η ταχύτητα. Οι μελλοντικές μεταφορές περιλαμβάνουν αυτοκινούμενα αμαξίδια, ιπτάμενα αυτοκίνητα, τα οποία θα αποφεύγουν την κίνηση καθώς και μεγαλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα όπως το υπερηχητικό αεροσκάφος Hyper Loop που θα διανύει εκατοντάδες χιλιόμετρα σε λίγα δευτερόλεπτα.

8. Το ταξιδιωτικό μου άβαταρ

Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία θα γίνονται από το προσωπικό σας άβαταρ. Το ταξιδιωτικό άβαταρ, εξατομικευμένο για καθε ταξιδιώτη, θα συντελεί στην εκπλήρωση όλων των ταξιδιωτικών του αναγκών. Θα διαχειρίζεται τις κρατήσεις, όπως η Siri της Apple και η Alexa της Amazon και θα κάνει αναζητήσεις, θα σχεδιάζει και να κάνει κράτηση ταξιδίων. Τα άβαταρ θα επικοινωνούν και θα διαπραγματεύονται ολόκληρη την ταξιδιωτική εμπειρία.

9. Πληρωμές από το κινητό μέσω... DNA

Το DNA αποτελεί την απόλυτη ταυτοποίηση του ατόμου και θα χρησιμοποιείται για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς του στις διαδικτυακές κρατήσεις και πληρωμές. Επιπλέον, κατά το τσεκ ιν στο ξενοδοχείο, θα χρειάζονται μόνο το αποτύπωμα DNA του επισκέπτη προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του.

10. Οικολογικά ξενοδοχεία στο επόμενο επίπεδο

Τα ξενοδοχεία ήδη δίνουν έμφαση στην αειφορία και στη φιλικότητα στο περιβάλλον, όμως στο μέλλον κάθε ξενοδοχείο θα είναι βιώσιμο. Θα έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στην ενεργειακή τους επάρκεια, στην αγορά και πώληση ανανεώσιμων ενεργειακών δικτύων, θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά ασφαλή και καθαρά προϊόντα, την τελευταία ηλιακή και γεωθερμική τεχνολογία και θα έχουν ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.Επίσης, θα είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένα, με προϊόντα και εργαζομένους που θα παράγουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Πηγή: tornosnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ