Τα ζώδια και ο έρωτας στον μήνα του Αιγόκερω- Προβλέψεις για όλους


Η περηφάνια του παγωνιού είναι η δόξα του Θεού. Ο πόθος της κατσίκας είναι η γενναιοδωρία του Θεού» (Ουίλιαμ Μπλέηκ, Ο Γάμος του Παράδεισου και της Κόλασης -1793). 

Πρόκειται για το σπουδαιότερο ποίημα των «Προφητικών βιβλίων»  με κεντρική ιδέα ότι «χωρίς τις αντιθέσεις δεν υπάρχει πρόοδος. Η έλξη και η απώθηση, η λογική και η ενέργεια, ο έρωτας και το μίσος είναι αναγκαία για την ανθρώπινη ύπαρξη».

Παράδεισος ή κόλαση λοιπόν; Κόλαση ή Παράδεισος; ή μήπως Παράδεισος και Κόλαση μαζί; Ξεκίνησα αυτό το κομμάτι, αναφέροντας τον "πόθο της κατσίκας" του Μπλέηκ, έχοντας στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου (στην παρεγκεφαλίδα υποθέτω) ότι όλοι οι ερωτευμένοι ή όσοι ποθούν να βρουν τον έρωτα, θέλουν να πετάξουν στον έβδομο ουρανό, θέλουν να πάνε στον Παράδεισο. Συχνά-πυκνά ακούμε ωστόσο από τους ίδιους: "Κόλαση είναι το άτομο στο κρεβάτι!!" Και κάπου εδώ προκύπτει το υπαρξιακό: αποφασίστε ρε παιδιά τι θέτε (δανεικό από τον Γκιωνάκη στα "κίτρινα γάντια"): Παράδεισο δε θέτε, κόλαση δε θέτε, τι στο καλό θέτε;
 
Οι αρχαίοι Έλληνες είδαν στον αστερισμό του Αιγόκερω την Αμάλθεια (άσχετο, αλλά έτσι νομίζετε). Μια κατσίκα-νύμφη (άστραψε το ματάκι σας έ;) που έθρεψε με το γάλα της τον Δία και φρόντισε να μην τον ανακαλύψει ο Κρόνος. Ο Δίας, της έδωσε σαν ανταμοιβή το κέρας της Αμάλθειας που παρείχε όλα τα αγαθά σε αφθονία (κάτι σε Τσοβόλα δώστα όλα). Η λατινική ονομασία του ζωδίου είναι Capricorn, που σημαίνει «το κέρατο (!) της κατσίκας».

Ο Αιγόκερως ταυτίζεται όμως και με τον Πάνα, τον τραγοπόδαρο Θεό, γιό της Αμάλθειας ή της Πηνελόπης, που έσπερνε τον πανικό ( η λέξη πανικός προέρχεται από τον Πάνα) στις νύμφες που κυνηγούσε να βιάσει. Εδώ καταρρίπτεται και ο μύθος που θέλει τους εκπροσώπους του ζωδίου λιγότερο …σεξουαλικούς από τα υπόλοιπα ζώδια! Ο Αιγόκερως είναι γήινος, αλλά ανήκει στην παρορμητική ομάδα. Αρκετά συχνά ενεργεί με παρορμητικό τρόπο, παρασύρεται από τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό του, -ξεπερνά τα όριά του- για να αποσυρθεί και πάλι λίγο αργότερα στον εαυτό του και να «κρίνει» τις πράξεις και τη συμπεριφορά του.

Κάπως έτσι θα είναι και οι γενικές τάσεις στον έρωτα που θα επικρατούν στην γιορταστική ατμόσφαιρα στη διάρκεια της περιόδου του Αιγόκερω: Μια κρύο (αυτό παίξτε το στάνταρτ) μια ζέστη (ειδικά αν σας βρίσκετε κάτι σε ερωτικό από τον ΟΠΕΚ και τα εμιράτα).

Οι απίθανες ερωτικές όψεις των Χριστουγέννων στις οποίες συμμετέχει η αγαπησιάρα Αφροδίτη, υπόσχονται νύχτες με μπόλικη ζάχαρη άχνη και ....μελάτους πειρασμούς, ενώ κάπως περίεργα -όχι όμως και τραγικά- μπαίνει το 2017 με ένα βαρβάτο Άρη να κυνηγά άπιστους και "μοιχαλίδες" σαν άλλος Παπαγιανόπουλος στη "βίλλα των οργίων". Αμ πως. Δεν θα το κάνουμε εδώ πέρα αμέρικαν μπαρ. Σωστά;  
 
 
       ΚΡΙΟΣ

Το 2016 ρίχνει αυλαία με μεγάλη κινητικότητα και κοινωνικότητα. Η Αφροδίτη από τον ενδέκατο οίκο σας (με τόσους οίκους τι ΕΝΦΙΑ πληρώνετε;) φέρνει ευκαιρίες για γνωριμίες στη διάρκεια μετακινήσεων με φιλικές παρέες που θα κάνετε μέσα στα Χριστούγεννα. Ο πλανήτης της αγάπης υπόσχεται πολλές και όμορφες εκπλήξεις που προέρχονται από τον φιλικό κύκλο σας. Ένα δώρο από φιλικό χέρι θα σας δώσει μεγάλη χαρά, ενώ με τον ανάδρομο Ερμή θα συναντήσετε ένα πρόσωπο από το μακρινό παρελθόν (τον Τουταγχαμών υποθέτω). Βάλτε τώρα νέες βάσεις στην αισθηματική ζωή σας που θα «σιγοντάρουν» στην βελτίωση των ψυχολογικών σας αφού η ψυχή σας «ευφραίνεται» από το άρωμα του έρωτα. Ένα νέο ειδύλλιο από το φιλικό περιβάλλον σας, σας συναρπάζει! Το 2017 εξάλλου δικαιώνει τις προσδοκίες σας και σας φέρνει σε απόσταση αναπνοής από την πραγματοποίηση ενός ονείρου ζωής.

Η πορεία σας είναι σταθερά ανοδική και η τύχη σας χαμογελά.  Παρόλα αυτά ο δικός σας Άρης στη σκιά του αστερισμού σας ενεργοποιεί το παρασκήνιο και σπέρνει ζιζάνια σε σχέσεις που καλείστε να «ξεριζώσετε». Προσέξτε επίσης έναν «πειρασμό» που θα εμφανιστεί στη ζωή σας στην αλλαγή του χρόνου και θα σας βάλει σε μεγάλα διλήμματα. Με το πέρασμα της Αφροδίτης στους Ιχθύς από τις 3/1/2017 μέχρι και τις 3/2 και την Πανσέληνο στις 12/1 να είστε επιφυλακτικοί σε ερωτικές προτάσεις που υπόσχονται «τον ουρανό με τ’ άστρα». 

 
   

 ΤΑΥΡΟΣ

 Μέσα στο μήνα του Αιγόκερω οι κατακτήσεις σας πληθαίνουν (καήκαμε) και το γεγονός αυτό θα σας αναγκάσει να προσέξετε το στιλ σας. Τα Χριστούγεννα θα σας χαμογελάσει πονηρά ο έρωτας! Ήλιος, Πλούτωνας και Ερμής (αν και ανάδρομος) σε αρμονία με το ζώδιό σας, φέρνουν θετικές αλλαγές στα αισθηματικά σας. Το 2017 κάνει ποδαρικό με πολύ ευχάριστα νέα για τις ερωτικές υποθέσεις σας. Θα βελτιώσετε την εμφάνισή σας, ώστε να συμβαδίζει με τη γοητεία και τον φυσικό μαγνητισμό που έλκει το αντίθετο φύλο.  Ο Άρης στους φιλικούς Ιχθύς υποστηρίζει τη συμμετοχή σε δημιουργικές ασχολίες αλλά και σε ερωτικές συνευρέσεις με παθιασμένες προεκτάσεις. Ο ελεύθερος χρόνος σας όμως θα περιοριστεί εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα να μην αφιερώσετε όσο χρόνο θα θέλατε στο σύντροφό σας (ή μήπως τρέχει και κάτι άλλο;).

Θα πρέπει να κατευνάσετε τα πνεύματα με το μόνιμο ταίρι ώστε να μη φτάσετε στα άκρα(ο πλάστης είναι εύκαιρος ένεκα και τα κουλουράκια, οπότε προσοχή σε ατασθαλίες) . Με τη δική σας Αφροδίτη στο ζώδιο των Ιχθύων από τις 3/1 μέχρι και τις 3/2 βιώνετε μια πολύ σημαντική και ευχάριστη περίοδο. Η Αφροδίτη σας καλεί να βγείτε, να διασκεδάσετε με φίλους και γνωστούς αλλά και να σχεδιάσετε τα επόμενα βήματά σας. Είστε έτοιμοι για νέα ξεκινήματα, καθώς ο ενθουσιασμός και η αυτοπεποίθησή σας «κτυπάνε» ταβάνι. Please mind the gap!!  

  ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Αλλαγές στην καθημερινότητά σας αναμένονται με τον Άρη στους Ιχθύς καθώς γίνεστε πιο διεκδικητικοί (το θέλω, το θέλω) . Η ήδη περιπετειώδης φύση σας θα γίνει ακόμα πιο δυναμική, με αποτέλεσμα να θα βάλετε «φτερά στα πόδια σας» έτσι ώστε να προλαβαίνετε τα πάντα. Η Αφροδίτη στον αρμονικό Υδροχόο ευνοεί τα αισθηματικά σας, αλλά και τα ταξίδια, που αποτελούν πηγή ερωτικής πανδαισίας (πάλι τα ίδια).
Τα Χριστούγεννα σημαίνουν χαρά αλλά και αρκετή κούραση για σας, αφού είστε αποφασισμένοι να έχετε τα πάντα στην εντέλεια ώστε να «ανοίξετε» το σπίτι σας και να αποδείξετε την φιλοξενία σας. Η συνύπαρξη Ήλιου, ανάδρομου Ερμή και Πλούτωνα στον Αιγόκερω ανεβάζουν το ερωτικό θερμόμετρο στα ύψη.

Απολαύσετε την αλλαγή του χρόνου! Ανήμερα την Πρωτοχρονιά μην πιστεύετε τα πάντα και με τη σύνοδο Άρη-Ποσειδώνα προσέξτε υποσχέσεις και ....υδραυλικά. Ωστόσο η αρμονία της Σελήνης με τον Δία και τον Ουρανό σας δίνουν την ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση με τον σύντροφό σας ώστε να περάσετε ανέμελα την πρώτη μέρα του 2017.
Με τη Νέα Σελήνη στον όγδοο οίκο σας από τις 29/12 θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε καίριες λύσεις σε ερωτικά αλλά και οικονομικά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Εκμεταλλευτείτε τον δικό σας ανάδρομο Ερμή  μέχρι τις 8 Ιανουαρίου για να εκφράσετε την αγάπη σας και το ρομαντισμό σας στο άτομο που συνεχίζει να σας ενδιαφέρει για να πετύχετε μια επανασύνδεση (Σούλα γύρνα πίσω δεν θα σε ξαναδείρω).

 
 
    ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 
Ο Άρης στο φιλικό ζώδιο των Ιχθύων φέρνει αισιόδοξες προοπτικές για όλο το φάσμα των σχέσεων και των συνεργασιών σας. Στα αισθηματικά κάτι φαίνεται ότι αρχίζει να σταθεροποιείται με την Αφροδίτη στον Υδροχόο, γεγονός που σας γεμίζει με την αίσθηση της πραγματικής ασφάλειας και τονίζει την αυτοπεποίθησή σας. Αν μάλιστα είστε ήδη δεσμευμένοι, είναι πολύ πιθανό μέσα στις γιορτές να υποδεχθείτε τον πελαργό -για ζιπουνάκια σας βλέπω!

Μέσα στα Χριστούγεννα δεν θα λείψουν και οι νέες γνωριμίες για καλές αισθηματικές επενδύσεις. Οι αδέσμευτοι, μην αρνηθείτε προσκλήσεις για εξόδους. Με τους πλανήτες να διατρέχουν τον Αιγόκερω ο έρωτας σας χαμογελά :-)  
Η Νέα Σελήνη στον τομέα των σχέσεών σας στις 29 Δεκεμβρίου σας ωθεί στο κυνήγι της υλικής και της συναισθηματικής ασφάλειας. Γίνεστε πιο αποφασιστικοί, γεγονός που βοηθάει πολύ στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.

Η νέα χρονιά τονίζει τον παράγοντα της τύχης. Να θυμάστε ότι το 2017 θα φέρει «ουρανοκατέβατες» ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες, αλλά και νέους έρωτες.
Η σύνοδος Άρη-Ποσειδώνα την Πρωτοχρονιά ωστόσο μπορεί να σας μπερδέψει. Παρόλα αυτά, θα ξεκαθαρίσετε τις ασάφειες σχετικά με τη συναισθηματική ζωή σας.
Η Αφροδίτη στο φιλικό ζώδιο των Ιχθύων από τις 3/1 μέχρι και τις 3/2 σας καθιστά ερωτικούς, σέξι και αξιαγάπητους (εξώλης και προώλης δηλαδή). Δεσμευμένοι και αδέσμευτοι θα έχετε την ευκαιρία να νιώσετε συναισθήματα που δεν έχετε αισθανθεί μέχρι τώρα. 

 
      ΛΕΟΝΤΑΣ

 
Ανήκετε στα «αγαπημένα» παιδιά του ουρανού και σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε! Το 2017 θα αποδειχθεί «χρονιά-σταθμός» (του Μονάχου), αρκεί να συνεχίσετε να εργάζεστε με κέφι. Μια νέα πραγματικότητα ξημερώνει για τα αισθηματικά σας. Η γοητεία και το σεξαπίλ σας απογειώνονται τα Χριστούγεννα και με την αλλαγή της χρονιάς θα χρειαστεί εγκράτεια για να μη σας παρασύρει το πάθος. Η Αφροδίτη στον χώρο των σχέσεων ανεβάζει τη δημοτικότητά σας στα ύψη. Το 2016 φεύγει, ο Δίας και ο Κρόνος όμως θα παραμείνουν για πολλούς μήνες αρωγοί με το ζώδιό σας ! Τι καλύτερο δώρο θέλετε από τα άστρα;

Με τον Άρη στους Ιχθύς κέρδη αναμένονται από απρόσμενες πηγές, τόσο σε χρήμα όσο και σε συναίσθημα. Το διάστημα αυτό δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις που θα φέρουν σημαντικές θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Στο επίκεντρο των πάντων ο εαυτός σας, που αυτή την εποχή είναι το χαϊδεμένο «παιδί» των πλανητών. Με την Αφροδίτη στον πολικό Υδροχόο, η περίοδος είναι καθοριστική για την εξέλιξη των αισθηματικών σχέσεών σας. Μια αίσθηση χαράς και αισιοδοξίας σας πλημμυρίζει, καθώς νιώθετε να απαλλάσσεστε από βάσανα και υποχρεώσεις (κάτι σαν τον Ρέντζι) .

Στη συνέχεια, με την Αφροδίτη στο ζώδιο των Ιχθύων από τις 3/1 μέχρι και τις 3/2 αποδεχτείτε όλα όσα σας προσφέρει η ζωή και μη γκρινιάζετε άσκοπα. Το μέλλον σας επιφυλάσσει τα καλύτερα, τόσο στα οικονομικά όσο και στα ερωτικά σας. Κάθε βήμα που κάνετε τώρα θα συντελέσει στο χτίσιμο μιας νέας πραγματικότητας.

 
 
 ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με τον Άρη «απέναντί σας» μέσα στα Χριστούγεννα θα χρειαστεί να πάρετε τις αποφάσεις σας μετά από αρκετή σκέψη και εφόσον είστε απόλυτα βέβαιοι για την θέση των άλλων (για να μην έχουμε δράματα). Οι κοινωνικές επαφές γίνονται πιο ουσιαστικές, αφού ξεπερνάτε κουραστικές ανασφάλειες και βρίσκετε κοινά σημεία με τα πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν. Έχετε φτάσει σε ένα σπουδαίο σημείο ωρίμανσης, όσον αφορά στη διαχείριση των σημαντικών σχέσεών σας.

Η πρωτοχρονιά του 2017 βρίσκει τον Ήλιο και τον δικό σας Ερμή να κάνουν φασαρία καθώς «γιορτάζουν» στον τομέα του έρωτα. Η αισθηματική ζωή σας απογειώνεται. Οι πλανητικές επιρροές σας δίνουν την ώθηση να δημιουργήσετε μια νέα τάξη πραγμάτων στα προσωπικά σας, φροντίζοντας να κάνετε τις απαραίτητες δυναμικές κινήσεις. Σας ενθουσιάζουν και σας ικανοποιούν ιδιαίτερα οι γλυκές συμπτώσεις που έχουν αρχίσει να διαδραματίζονται στη ζωή σας. Έχετε πολλά σχέδια και ιδέες στο μυαλό σας αλλά με την "παραπλανητική" δράση της συνόδου Άρη-Ποσειδώνα θα πρέπει να αποφύγετε την υπερβολική αισιοδοξία και το ρίσκο στα αισθηματικά ζητήματα.
Με την Αφροδίτη στους Ιχθύς και στον τομέα των σχέσεων από τις 3/1 μέχρι και τις 3/2 θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με ξεχωριστούς ανθρώπους που θα σας ωφελήσουν ποικιλοτρόπως. Με τον ανάδρομο Ερμή μέχρι και τις 8/2 στον πέμπτο ηλιακό οίκο σας, αν δεν είστε ευχαριστημένοι από τη σχέση σας (φύγε εσύ, έλα εσύ), τότε βρίσκεστε μπροστά σε θετικές αλλαγές .

      ΖΥΓΟΣ

Μια θαυμάσια αστρική συγκυρία στην οποία συμμετέχει ο Δίας μέσα από το ζώδιό σας θα σας δώσει την ευκαιρία τα φετινά Χριστούγεννα να ανανεώσετε την ερωτική ζωή σας. Όσοι διατηρείτε ήδη μια υγιή σχέση, θα αποφασίσετε να εγκαταλείψετε την εργένικη ζωή ενώ όσοι είστε αδέσμευτοι θα βρείτε ένα πρόσωπο ακριβώς «στα μέτρα» σας. Πολλοί από σας, θα ξεκινήσετε μια δημιουργική δραστηριότητα με το ταίρι σας.

Οι γιορτινές μέρες πάντα σας γοητεύουν, καθώς σας δίνουν την ευκαιρία να ξεφύγετε και να απομακρυνθείτε από τις καθημερινές υποχρεώσεις σας (εκεί, μια ζωή στην "κοπάνα"). Όλα δείχνουν ότι φέτος αντιμετωπίζετε τα πάντα πιο ευχάριστα αλλά και πιο υπεύθυνα, έτσι ώστε να αποφύγετε περιττές σπατάλες. Αυτό φυσικά θα σας βγει σε καλό, αρκεί να προσέξετε γύρω στην Πρωτοχρονιά να μην αφήσετε την υπέρμετρα γενναιόδωρη διάθεση σας να σας παρασύρει. Η σύνοδος Άρη-Ποσειδώνα την ίδια μέρα συνιστά προσοχή σε ερωτικές σχέσεις που πιθανό έχουν τη "φωλιά" τους στο επαγγελματικό περιβάλλον και σας παροτρύνει να ξεκαθαρίσετε τις προθέσεις σας.

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο μέχρι και τις 3/1 υπόσχεται ευχάριστες στιγμές με τον σύντροφό σας ή μια νέα γνωριμία για τους ελεύθερους. Μάλιστα, αν είστε ελεύθεροι, ένας κεραυνοβόλος έρωτας θα εξελιχθεί ραγδαία σε σοβαρή σχέση που θα αλλάξει την πορεία σας. Ο φιλικός κύκλος θα σας προσφέρει θετική διέξοδο και θα σας βοηθήσει να βρείτε ένα νέο νόημα στη ζωή σας.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η θέση του παραδοσιακού κυβερνήτη σας του Άρη στους Ιχθύς θα αποδειχθεί εξαιρετικά θετική την εορταστική περίοδο -λουκούμι συριανό. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον Ποσειδώνα στο ίδιο ζώδιο ο έρωτας θα σας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Η σταθεροποίηση μιας σημαντικής σχέσης ή μια νέα γνωριμία αν είστε ελεύθεροι, θα δυναμώσουν την αίσθηση της ασφάλειας, ενώ παράλληλα αναμένεται σημαντική βελτίωση στον ψυχισμό σας.

Το 2017 μπαίνει στη ζωή σας με πολλές υποσχέσεις για νέες, δυνατές συγκινήσεις. Η νέα χρονιά καταφτάνει με τους καλύτερους οιωνούς. Χαμογελάστε λοιπόν, μιας και τα καλύτερα έρχονται (ο Δίας μέσα στο 2017 θα μπει στο Σκορπιό!!)! Η τύχη θα είναι στο πλευρό σας, ακόμα και αν εκφράζετε τις αμφιβολίες σας. Ερωτικός, δυναμικός και ευχάριστος ο πρώτος μήνας της χρονιάς, θα αποζημιώσει όσους ταλαιπωρηθήκατε τα τελευταία χρόνια. 

Η σύνοδος Άρη-Ποσειδώνα που κορυφώνεται την Πρωτοχρονιά, θα σας πιέσει να πάρετε αποφάσεις που τελικά θα βγουν σε καλό. Οι σημαντικές υποθέσεις σας επιλύονται και θα απαλλαγείτε από καταστάσεις που σας προκαλούσαν πονοκεφάλους.
Η διέλευση της Αφροδίτης από το συμβατό ζώδιο των Ιχθύων από τις 3/1 μέχρι τις 3/2 σας επιτρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο σύντροφό σας ή να κατακτήσετε (θέλει-δεν θέλει) το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Με τον ανάδρομο Ερμή μέχρι και τις 8/1 έρχονται ευχάριστα νέα που θα αναζωπυρώσουν τον έρωτα με ένα πρόσωπο από το (αμαρτωλό) παρελθόν σας.
 
     ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι γιορτινές μέρες φέτος προβλέπονται ιδιαίτερες και ξεχωριστές για σάς, καθώς νιώθετε την ανάγκη να ξεφύγετε από τα τετριμμένα.  Ο Ήλιος ο Ερμής (ανάδρομος)  αλλά και ο αργός Πλούτωνας μέσα από τον τρίτο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, σας δίνουν την ευκαιρία να ταξιδέψετε, να επισκεφτείτε συγγενικά πρόσωπα και να αναθερμάνετε τις σχέσεις που έχουν «παγώσει». Όσοι από εσάς είστε ελεύθεροι, θα κάνετε αρκετές γνωριμίες (τσούρμο, λαός) κατά την διάρκεια της γιορτινής περιόδου και σύντομα θα ξεχωρίσετε το πρόσωπο εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία σας.

Ο «κόκκινος» πλανήτης Άρης στο ζώδιο των Ιχθύων και τον τέταρτο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σας, -που σχετίζεται με το σπίτι και την οικογένεια- μαζί με τον Ποσειδώνα στον ίδιο τομέα, σας παροτρύνουν να ξοδέψετε χρόνο και ενέργεια σε οικογενειακές υποχρεώσεις. Ευτυχώς, η ταυτόχρονη διέλευση της Αφροδίτης από τον Υδροχόο θα φέρει ικανοποιητικές λύσεις.

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 29 Δεκεμβρίου στον άξονα των κατακτήσεων σας. Έτσι, το επόμενο δεκαπενθήμερο, θα πρέπει να βάλετε «μέτρο» και να μην παρασυρθείτε σε ερωτικά πάθη που θα φέρουν και περιττά έξοδα, ώστε να μπορέσετε να αποπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας.
Η σύνοδος που σχηματίζει ο Άρης με τον Ποσειδώνα την Πρωτοχρονιά, μπορεί να αποτελέσει τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Αν διατηρείτε μια σχέση ψυχοφθόρα προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα νεύρα σας (αποφύγετε τις χατζάρες) και κυρίως τα λόγια σας. Ωστόσο, το σύμπαν προετοιμάζει καλύτερες μέρες (οκ, και νύχτες).

 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο μήνας των γενεθλίων σας είναι ξεχωριστός για σάς, καθώς σας δίνει την ευκαιρία να ζήσετε παραδοσιακές οικογενειακές στιγμές που σας λείπουν. Με τρείς πλανήτες στο δικό σας ζώδιο (κάνετε και κόμμα) στη διάρκεια των Χριστουγέννων το σύμπαν σας «βαπτίζει» πρωταγωνιστές. Σας καθιστά περισσότερο επικοινωνιακούς με αποτέλεσμα να επιζητάτε την παρέα φίλων και γνωστών που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτών των ημερών.  Με την διέλευση του Άρη από τον τρίτο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σας θα νιώσετε μεγάλη ανακούφιση, καθώς θα τελειώσουν οριστικά τα αισθηματικά αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που σας ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα και θα ξεκινήσει μια περίοδος κατά την διάρκεια της οποίας θα κάνετε εποικοδομητικές συζητήσεις και επαφές με άτομα που θα σας προσφέρουν πολλά.

Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στο ζώδιό σας στις 29/12, πρόκειται να δώσει νέο νόημα στις σχέσεις σας και να σας απεγκλωβίσει από προβλήματα. Η παρουσία του πλανήτη της λογικής, του Ερμή, ανάδρομου στο ζώδιό σας θα δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα στην επικοινωνία με το σύντροφό σας και θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε ο ένας τις ανάγκες του άλλου, ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξετε τρόπο σκέψης και προσέγγισης (αποφύγετε τη σκορδαλιά). Την Πρωτοχρονιά ο Άρης σχηματίζει σύνοδο με τον Ποσειδώνα και συνιστά να συγκρατήσετε τον ενθουσιασμό σας και να μην προβείτε σε παράτολμες ενέργειες (θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου). Τα καλύτερα έρχονται από τις 3/1 όταν η Αφροδίτη περνά στους Ιχθύς και απογειώνει τη γοητεία σας.  
 
   ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η εορταστική περίοδος είναι ξεχωριστή για εσάς φέτος, αφού μάλλον έχετε αποφασίσει να περάσετε ήσυχα με τον σύντροφό σας και να αποφύγετε τις πολλές κοινωνικές συναναστροφές που εκτός των άλλων απαιτούν αρκετά έξοδα. Ωστόσο η Αφροδίτη στο ζώδιό σας μέχρι και τις 3/1 θα  σας παροτρύνει να ενδώσετε σε αρκετές προσκλήσεις και σε πολλές ώρες διασκέδασης. Το ερωτικό πάθος «φουντώνει». Το ιδανικό είναι να δημιουργήσετε μια άκρως ερωτική ατμόσφαιρα στο χώρο σας και να καλέσετε το "θύμα" σας για να τονώσετε την σχέση σας και να έρθετε πιο κοντά. Αν είστε ελεύθεροι, μπορεί η διάθεσή σας να μην είναι η πλέον κατάλληλη για να βγείτε έξω, ωστόσο μια φιλική παρέα σας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις. Έτσι, αν ανήκετε στην κατηγορία των αδέσμευτων, μια ενδιαφέρουσα  γνωριμία τη στιγμή που δεν την περιμένετε, θα ανατρέψει το status σας. Η Νέα Σελήνη που σχηματίζεται στις 29/12, σας δίνει επιτέλους το πράσινο φως για την ξεκούραση που τόσο έχετε ανάγκη.

Οι επαγγελματικές σας δραστηριότητες έχουν μπει σε μια σειρά και πλέον μπορείτε να κάνετε ακόμα και το ταξίδι που ονειρεύεστε. Ο παραδοσιακός κυβερνήτης των χρημάτων σας ο Ποσειδώνας, ίσως προκαλέσει καταστάσεις που θα αποδειχθούν πιο δαπανηρές από όσο υπολογίζατε, εξαιτίας της συνεύρεσης του με τον Άρη την Πρωτοχρονιά. Περιορίστε τις σπατάλες, μην «φουσκώνετε» την πιστωτική κάρτα σας, και προσέξτε τα «μακριά χέρια» των πορτοφολάδων .

 
  ΙΧΘΥΕΣ

Η διέλευση του Άρη από το ζώδιό σας στη διάρκεια των εορτών θα προκαλέσει μια σειρά γεγονότων που αφορούν και την αισθηματική ζωή σας. Από την άλλη, η Αφροδίτη που συνεχίζει την παραμονή της στον Υδροχόο μέχρι τις 3/1  συνιστά να μην αποκαλύψετε τις προθέσεις σας -και μέχρι να πετύχετε το στόχο που επιθυμείτε να εργαστείτε παρασκηνιακά και μουλωχτά.

Το 2017 μπαίνει ευχάριστα για σάς, καθώς η πλανητική έμφαση στο ζώδιο του Αιγόκερω βοηθά να εκπληρωθούν οι επιθυμίες σας και να υλοποιηθούν οι μακροπρόθεσμοι αισθηματικοί στόχοι σας. Ο Ερμής αν και ανάδρομος θα σας φέρει σε επαφή με τα κατάλληλα άτομα που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τον ψυχισμό σας. Θα πρέπει όμως να βεβαιωθείτε ότι έχουν ειλικρινείς προθέσεις και δεν αποσκοπούν στην οικονομική εκμετάλλευση (το δις εξαμαρτείν....).

Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιό σας από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου απογειώνει το sex-appeal σας. Παράλληλα όμως θα σας «φορτίσει» συναισθηματικά και θα τονίσει τις ευαισθησίες σας. Έτσι, αν διαπιστώσετε ότι παρά τις προσπάθειες που κάνετε είτε στην προσωπική ζωή είτε στην εργασία σας, δεν έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είναι πολύ πιθανό να απογοητευτείτε.  Ωστόσο, θα πρέπει να αποδεχτείτε τα γεγονότα, αφού όλοι εκτιμούν τη συμπεριφορά σας, απλά δεν εκφράζονται πάντα με τον ίδιο τρόπο. Πολύ σύντομα θα λάβετε την συμπαντική αμοιβή σας, έμπρακτα, γράφει ο astrologos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ