Χαλαρώστε και διαβάστε ένα «γεμάτο» άρθρο για τον ύπνο – Μετά Σσσσς…. κοιμηθείτε & χορτάστε όνειρα

«Σςςςς το μωρό κοιμάται.... Σςςς , γιατί Σςςς ; Ποιoς κοιμάται

Σας θυμίζει κάτι η παραπάνω φράση; Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά σλόγκαν,που έχει μεγαλώσει πολλές γενιές, έχοντας μάλιστα εμπνεύσει λογοτεχνικές αναφορές, τραγούδια, ακόμη και θεατρικά έργα.

Στο άκουσμά του και μόνο φέρνουμε όλοι στο νου ευχάριστες αναμνήσεις αγάπης και φροντίδας,από τα παιδικά μας χρόνια… εποχές που όλα ήταν λίγο πιο απλά… τότε που ο ύπνος, στον οποίο άλλωστε αναφέρεται η φράση, ήταν δικαίωμα σεβαστό και δεδομένο για όλους.

Στο ενδιάμεσο βέβαια, τα χρόνια πέρασαν και οι υποχρεώσεις όλων μας αυξήθηκαν ενώ οι ώρες που αφιερώνουμε όλοι σε αυτή τη σημαντική για τον οργανισμό μας ανάγκη, τον ύπνο, μειώθηκαν. Μαζί και η ποιότητά του.

 

Τα σχετικά στοιχεία διεθνώς είναι όντως ανησυχητικά, δείχνοντας ότι μιλάμε για μια μεγάλη κρίση, ένα τεράστιο έλλειμα… ωρών αλλά και ποιότητας ύπνου!

Άραγε, αν γνωρίζαμε όλοι περισσότερα για τον ύπνο, θα συμπεριφερόμασταν διαφορετικά;

Ας δούμε, παρακάτω τα 7 από τα οφέλη που προσφέρει ο καλός & ποιοτικός ύπνος κι ας αναλογιστούμε:

1.      Το ξέρατε ότι όταν κοιμάστε καλά, μειώνετε τον κίνδυνο ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη;

2.      Το ξέρατε ότι όταν κοιμάστε καλά, προφυλάσσετε την Υγεία σας, διατηρώντας τον καρδιακό σας ρυθμό και την αρτηριακή σας πίεση σε χαμηλά επίπεδα;

3.      Το ξέρατε ότι όταν κοιμάστε καλά, ρυθμίζονται το βάρος και ο μεταβολισμός σας?

4.      Το ξέρατε ότι όταν κοιμάστε καλά, αντικαθιστώνται τα παλιά κύτταρα με νέα, συμβάλλοντας στην αντιγήρανση και την ομορφιά;

5.      Το ξέρατε ότι όταν κοιμάστε καλά, το σώμα εφοδιάζεται με την ενέργεια που χρειάζεται για όλη την επόμενη ημέρα?

6.      Το ξέρατε ότι όταν κοιμάστε καλά, διασφαλίζεται η συναισθηματική σας υγεία και ευεξία?

7.      Ξεχνάτε, τέλος, ότι ένας καλός ύπνος μας βοηθά όλους να «διαγράψουμε» τις κακές ειδήσεις της προηγούμενης ημέρας;

Θέτοντας στον εαυτό μας τις παραπάνω ερωτήσεις, θα καταλαβαίναμε όλοι μας ότι ο καλός καθημερινός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας.

Φυσικά, όταν μιλάμε για καλό ύπνο, πρέπει πάντα να ξεκινάμε απ’ το στρώμα: Είναι εκείνο που βοηθά στην ευθυγράμμιση και στήριξη της σπονδυλικής στήλης και του κεφαλιού,  ενώ απορροφά τις πιέσεις των  ώμων, ποδιών και λεκάνης. Το κατάλληλο στρώμα πρέπει επίσης να αποφορτίζει τον αυχένα για να επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Με 50 Χρόνια  εμπειρίας και  τεχνογνωσίας, η Media Strom, νούμερο 1 εταιρεία στρωμάτων και προϊόντων ύπνου στην Ελλάδα, αποτελεί διαχρονικά συμπαραστάτη στην προσπάθεια μας να πετύχουμε τον πολυπόθητο ποιοτικό και ήρεμο ύπνο.

Ως «Επίσημος Χορηγός Καλού Ύπνου» και με μια ανανεωμένη γκάμα προϊόντων, αναλαμβάνει να κάνει τον καλό ύπνο κάτι παραπάνω από μια ανάμνηση!

Για να μπορέσουμε όλοι μας να πούμε και πάλι με αυτοπεποίθηση…Σςςςςςς… κοιμάμαι!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ