Aποκλειστικό: Ο Άκης Πετρετζίκης σε 3 γιορτινά μενού - τα αξέχαστα μελομακάρονα της μαμάς του

Ο Άκης Πετρετζίκης ένας από τους πιο αγαπημένους ανθρώπους της τηλεόρασης και από τους πιο ταλαντούχους μάγειρες μας προτείνει αποκλειστικά 3 διαφορετικά εορταστικά μενού για όλα τα γούστα.

Απολαύστε την ξεχωριστή συνέντευξη που μας παραχώρησε με αφορμή την κυκλοφορία του νέου εκπληκτικού βιβλίου ‘’ΜΟΝΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ’’ του Άκη σε συνεργασία με τη NESTLÉ DESSERT. Στο βιβλίο θα βρείτε μυστικά, συμβουλές, πληροφορίες και περισσότερες από 35 συνταγές που θα απογειώσουν τις ζαχαροπλαστικές σας ικανότητες και θα γεμίσουν την κουζίνα σας με ακαταμάχητο σοκολατένιο άρωμα. Ένα βιβλίο απολαυστικό, ξεχωριστό, όσο και η γεύση της πραγματικά καλής σοκολάτας.

 

Ειρήνη Νικολοπούλου: Τι σου άρεσε μικρός να τρως και τι θυμάσαι να γεύεσαι στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι της οικογένειας σου ; 

Άκης Πετρετζίκης: Μελομακάρονα!! Τα αγαπώ! 

Ε. Ν: Ποιό Χριστουγεννιάτικο  μενού προτείνεις για τους φίλους και τις φίλες του eirinika που σε αγαπούν και κλικάρουν πάντα στις συνταγές που ανεβάζω ; 

A. Π: Φέτος έκανα κάτι διαφορετικό! Έχω στο site μου ένα ημερολόγιο με 3 διαφορετικά εορταστικά μενού αλλά και τραπέζια για όλα τα γούστα! Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Ε. Ν: Τι περισσότερο έμαθες φέτος για την σοκολάτα ώστε να γίνει και βιβλίο; 

A. Π: Αρχικά ταξίδεψα! Ταξίδεψα μέχρι την Ελβετία, σε μια μικρή πόλη το Vevey, για να συναντήσω από κοντά τους ειδικούς αυτούς που φτιάχνουν τις καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο και να μάθω όλα τα μυστικά της σοκολάτας. Η εμπειρία ήταν μοναδική και έμαθα πως αυτό που μετράει είναι να φτιάξεις ένα γλυκό από σοκολάτα που να είναι πιο νόστιμο από τη σοκολάτα. 

Ε. Ν: Το Mega τι γεύση σου άφησε ; 

A. Π: Γλυκιά και νοσταλγική.

Ε. Ν: Στο 2017 ποιά σχέδια κάνεις για την βελτίωση σου σαν σεφ αφού παρακολουθώ την αεικίνητη πορεία σου στην μαγειρική;

A. Π: Να μπορώ να διαβάζω όλο περισσότερο και να μαθαίνω κι’ άλλα πράγματα γύρω από τη μαγειρική.

Ε. Ν: Social media :  ποιό προτιμάς προσωπικά και γιατί; instagram twitter facebook? 

A. Π: Όλα!! δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, γιατί όλα μου δίνουν τη δυνατότητα να είμαι σε επαφή με το κόσμο και να ακούω όλα όσα μου λένε. 

Ε. Ν: Ένα γρήγορο μενού για νέους και φοιτητές που θα κάνουν ρεβεγιόν παρέα. 

A. Π: Σας έχω το καλύτερο!! Μπείτε στο κανάλι μου στο Youtube και δείτε το Live που έκανα τις προάλλες! Μέσα σε 3 ώρες και κάτι, ετοίμασα ένα γιορτινό τραπέζι με πολύ εύκολες κι γρήγορες συνταγές! Δείτε ΕΔΩ το μενού.

Ε. Ν: Ευχές για το 2017…

A. Π: 2017 ευχές σε όλους! Να είναι όλοι καλά, να έχουμε όλοι ένα πολύ όμορφο έτος γεμάτο γεύση και αγάπη.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ