Έρευνα: Μήπως τρέμετε τις Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις από τα πεθερικά;

Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε για τη Ford, πολλοί είναι αυτοί που αγχώνονται με τις οικογενειακές συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα.

* Οι συζητήσεις είναι η πιο ενοχλητική συνήθεια, όπως τόνισε ο 1 στους 5 ερωτηθέντες, με επόμενη πηγή στρες τις μεγαλόφωνες συζητήσεις και την κριτική στον τρόπο διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στην περίοδο των γιορτών φουντώνουν τα διαζύγια, κάτι αναμενόμενο.

Τι θα γινόταν όμως εάν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε όλη τη μουρμούρα και γκρίνια μέσω της ίδιας τεχνολογίας καταστολής θορύβων που εφαρμόζεται στα ακουστικά - αλλά χωρίς τα ακουστικά; Η Ford πιστεύει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέγετε τί - και το σημαντικότερο ποιον - ακούτε μέσα στα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια.

«Τοποθετήστε τα μικρόφωνα και τα ηχεία στο σωστό μέρος και η τεχνολογία καταστολής θορύβων θα σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγετε τίνος τη φωνή θέλετε να ακούτε και ποιους να… "φιμώσετε"», δήλωσε ο ειδικός θορύβων της Ford, Dr. Ralf Heinrichs. «Αυτό είναι ιδανικό μετά το Χριστουγεννιάτικο γεύμα, όπου τα νεύρα είναι λίγο τσιτωμένα μετά από το φαγητό και το αλκοόλ, σε πολυθρόνες με ενσωματωμένη τεχνολογία ακουστικών».

Η τεχνολογία καταστολής θορύβων χωρίς ακουστικά ήδη υπάρχει στα αυτοκίνητα Ford, με συστήματα που ανιχνεύουν ανεπιθύμητους θορύβους χρησιμοποιώντας μικρόφωνα τοποθετημένα πάνω από τα κεφάλια οδηγού και επιβατών, και μεταδίδοντας ηχητικά κύματα αντίθετης φάσης μέσω του ηχοσυστήματος και των ενισχυτών του.

Το επόμενο τεχνολογικό άλμα αναμένεται να είναι οι εξατομικευμένες ακουστικές ζώνες. Με μικρόφωνα και ενισχυτές τοποθετημένα στα προσκέφαλα, οι επιβάτες μπορούν να τηλεφωνούν, να ακούνε μουσική ή να παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα, χωρίς να ενοχλούν τους άλλους ή να πρέπει να φοράνε ακουστικά.

Καθώς τα ακουστικά και τα μικρόφωνα τοποθετούνται στα προσκέφαλα, όσοι βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο θα μπορούν να συνομιλούν με άλλους επιβάτες ευκολότερα. Έτσι οι γονείς που οδηγούν θα επικοινωνούν άνετα με τα παιδιά στο πίσω κάθισμα, χωρίς να χρειάζεται να γυρίζουν πίσω ή να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο. Έτσι θα είναι πιο προσηλωμένοι στην οδήγηση χάρη στη μείωση των περισπασμών.

«Για τους οδηγούς όλα αυτά θα είναι εφικτά τα επόμενα 5 - 10 χρόνια, ή κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο Heinrichs. «Και εάν αυτό μπορεί να γίνει στα αυτοκίνητα, σίγουρα μπορεί να εφαρμοστεί και στο σπίτι. Ήδη χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνολογία για τη μείωση των θορύβων του κινητήρα, αλλά στο μέλλον, οδηγοί και επιβάτες θα μπορούν να σιγάσουν τη συνομιλία των συνταξιδιωτών τους, τη μουσική ή τις τηλεφωνικές κλήσεις».

Σύμφωνα με τη έρευνα της Ford, οι γυναίκες περισσότερο από τους άντρες τρέμουν τα Χριστούγεννα με τα πεθερικά!!!

Δείτε τα αποτελέσματα:

  • 1 στους 3 θα προτιμούσε να αποφύγει τελείως την επίσκεψη ή να μειώσει το χρόνο που περνά με την οικογένεια του συντρόφου του
  • Τεχνολογία καταστολής θορύβων σε ακουστικά το μυστικό για οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία
  • Εξατομικευμένες ακουστικές ζώνες επιτρέπουν στα μέλη της οικογένειας να απομονώνονται ακουστικά μεταξύ τους

* Έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Ford μεταξύ 5.015 ατόμων σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, από την Opinion Matters το Δεκέμβριο του 2016.