Διώξτε τη μελαγχολία των Χριστουγέννων με αυτές τις 3 τροφές

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση και να διώξουν το άγχος σύμφωνα με ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Συγκεκριμένες πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία αποτελούν σύμφωνα με τη νέα μελέτη πρόδρομες ουσίες για την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών. Των ουσιών αυτών, δηλαδή, που συνδέονται άρρηκτα με τη διάθεση. Η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νοραδρεναλίνη είναι οι κύριοι εκπρόσωποί τους.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Σύμφωνα με έρευνες, λόγω των φυτικών ινών και των υδατανθράκων που περιέχουν, τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος διατηρούνται σε φυσιολογικά επίπεδα. Παράλληλα, μειώνουν τα επίπεδα των αμινοξέων στο αίμα, με εξαίρεση την τρυπτοφάνη, το θεμέλιο λίθο της σεροτονίνης.

Γάλα

Λόγω της βιταμίνης D που βρίσκεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις, συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης. Δεν είναι τυχαίο ότι τα χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης συνδέονται με καταθλιπτικά και ψυχωτικά επεισόδια.

Καφές

Οι ερευνητές θεωρούν ότι το κλειδί βρίσκεται στην καφεΐνη που λειτουργεί με δύο τρόπους. Μιμείται την αδενοσίνη και συνδέεται με τους υποδοχείς της στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την εξάπλωση που έχει ως αποτέλεσμα να μειώνει την ταχύτητα αντίδρασης των νεύρων. Παράλληλα, όπως αναφέρει το onmed.gr, αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ