Ομολόγησαν την ενοχή τους η σύζυγος του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, και ο 29χρονος εραστής της

Ομολόγησαν την ενοχή της η σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη και ο σύντροφός της.

Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η σύζυγος του διπλωμάτη, μια 40χρονη Βραζιλιάνα, και ο 29χρονος εραστής της, ο Σέρζιου Μορέιρα, έχουν συλληφθεί για το φόνο του 59χρονου πρεσβευτή,  Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδης δολοφονήθηκε τη Δευτέρα βόρεια του Ρίο σε ένα «έγκλημα πάθους» που είχαν προσχεδιάσει η σύζυγός του και ο εραστής της, μέλος μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επιθεωρητής Εβαρίστου Πόντσι, ο οποίος ηγείται της έρευνας για την υπόθεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Βραζιλίας και οι δύο ομολόγησαν στις αρχές την ενοχή τους, παρά την αρχική επιμονή τους ότι ουδεμία εμπλοκή είχαν στην υπόθεση.

Αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος ηγείται της έρευνας, τόνισε πως πέραν της συζύγου και του αστυνομικού, έχει επίσης συλληφθεί ένας ξάδερφος του δράστη που φέρεται να έπαιξε ρόλο «τσιλιαδόρου» και να βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια).

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι η δολοφονία του πρεσβευτή του προκάλεσε βαθιά θλίψη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του διπλωμάτη, τους φίλους του και στον λαό της Ελλάδας.

Βαθιά θλίψη για τη δολοφονία του πρεσβευτή εξέφρασε με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά τα μεσάνυχτα το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ο Αμοιρίδης είχε υπηρετήσει ως γενικός πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπήρξε επίσης πρεσβευτής στη Λιβύη από το 2012 ως το 2016, όταν ανέλαβε πρεσβευτής στη Βραζιλία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ