Αρκετοί ξένοι μεταξύ των θυμάτων στη πρωτοχρονιάτικη επίθεση στο κλαμπ Reina: Ο κατάλογος με τις υπηκοότητες - Δεν έχουν αναγνωριστεί Έλληνες θύματα

Ξένοι υπήκοοι, τουλάχιστον 15, ανάμεσα τους άραβες και ισραηλινοί, βρίσκονται ανάμεσα στους 39 νεκρούς της επίθεσης ενόπλου σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος.

Πιο αναλυτικά,μεταξύ των θυμάτων υπήρχαν:

  •     Τρεις Ιορδανοί πολίτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της χώρας.
  •     Δύο Τυνήσιοι επίσης βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία και την γυναίκα του, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Τυνησίας. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε από την πλευρά του το θάνατο μιας γυναίκας με διπλή υπηκοότητα - γαλλικής και τυνησιακής - χωρίς να αποσαφηνίζεται αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.
  •     Αρκετοί Σαουδάραβες είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός των θυμάτων. Η εφημερίδα Asharq Al-Awsat κάνει λόγο για πέντε νεκρούς υπηκόους Σαουδικής Αραβίας και έντεκα τραυματίες.
  •     Ένας υπήκοος Λιβύης επίσης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην επίθεση σύμφωνα με το λιβυκό ΥΠΕΞ.
  •     Μαροκινοί και Λιβανέζοι υπήκοοι βρίσκονται επίσης ανάμεσα στα θύματα σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο απολογισμό. Ο τηλεοπτικός σταθμός του Λιβάνου LBCI μετέδωσε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μια λιβανέζα τραυματισμένη σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου.
  •     Μια Ισραηλινή γυναίκα επίσης σκοτώθηκε και ακόμη μία τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ισραηλινό ΥΠΕΞ.
  •     Δύο Ινδοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter της υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, Σούσμα Σβαράτζ.
  •     Ένας άνδρας με βελγική και τουρκική υπηκοότητα επίσης είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.
  •     Τρεις Γάλλοι πολίτες επίσης τραυματίστηκαν, όπως τονίζει αρχική εκτίμηση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο νυκτερινό κέντρο Reina λίγο περισσότερο από μία ώρα αφότου είχε μπει το Νέο Έτος, σε μια επίθεση που οι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τρομοκρατική ενέργεια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ