Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με 39 νεκρούς στο Reinaτης Κων/ πολης

Δεύτερη ημέρα γιά το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία και  τον εντοπισμό -  σύλληψη του μακελάρη  που επιτέθηκε στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, και σκότωσε  39 ανθρώπους,  τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, λίγο μετά την Πρωτοχρονιά και τις χαρές γιά τον ερχομό  του 2017.

Πολίτης του Καζακστάν είναι ο φερόμενος ως δράστης της αιματηρής επίθεσης που έγινε στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες δεν απεικονίζει το μακελάρη της επίθεσης αλλά έναν υπήκοο από το Καζακστάν ο οποίος βρέθηκε στην Τουρκία για επαγγελματικούς  λόγους.

Ο πολίτης από το Καζακστάν υπέβαλε διαμαρτυρία όταν είδε την φωτογραφία του να έχει δημοσιευτεί στις πρώτες σελίδες σε όλα τα media  παγκοσμίως.

 

Επί επτά συνεχόμενα λεπτά πυροβολούσε το πλήθος ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο κλαμπ Reina .

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο ο οποίος άλλαξε πέντε γεμιστήρες για να σκορπίσει το θάνατο μέσα στο ανυπεράσπιστο πλήθος. 

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε σκούρο σακάκι και βγήκε με λευκό. Έδειχνε αρκετά ψύχραιμος, λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκτιμάται ότι πριν την επίθεση έκανε διερεύνηση του χώρου. 

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν μέσα στο κλαμπ ήταν μόνος του ή τελικά ήταν δυο οι δράστες καθώς μέχρι στιγμής, η αστυνομία κάνει λόγο για ένα δράστη, ενώ σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων οι δράστες ήταν δυο. 

 

Όπως τονίζει το πρακτορείο Ανατολή , ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης, συγκαταλέγονται από ένας υπήκοος Κουβέιτ, Καναδά, Ισραήλ, Συρίας και Ρωσίας. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, από τους 39 νεκρούς οι 16 είναι αλλοδαποί- ενώ 69 ακόμη τραυματίστηκαν στην ένοπλη επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Επίσης, από τους 39 νεκρούς της επίθεσης έχουν ταυτοποιηθεί οι 38. 

Εν τω μεταξύ χθες δόθηκε στη δημοσιότητα ένα ακόμη βίντεο που δείχνει τον δράστη να μπαίνει στο κλαμπ  κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο στα χέρια και πυροβολεί όποιον βρίσκει μπροστά του, αφού πρώτα είχε σκοτώσει έναν αστυνομικό και έναν πολίτη.

 

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε σε ανακοίνωσή του την ευθύνη για την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης από την αρχή μιλούσαν για τζιχαντιστές πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, με 39 νεκρούς και 69 τραυματίες.

Ιδίως η τουρκική εφημερίδα "Hurriyet" επικαλούνταν από την πρώτη στιγμή μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες, οι επιτιθέμενοι στο νυκτερινό κλαμπ Reina, μιλούσαν αραβικά, καθώς πυροβολούσαν.

Προφανώς πρόκειται περί αντιποίνων από την πλευρά του Ισλαμικού κράτους στην Τουρκία για την ανάμειξη της στον πόλεμο κατά τoυ ISIS.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ