Αποκλ: Η Ρένα Σεφεριάδη και το Art Stories της: Top Woman η Πειραιώτισσα που έκανε το όνειρο της γκαλερί στο Κολωνάκι

Ένα καλοκαιρινό βράδυ, από μια παρέα που αγαπά πραγματικά τις τέχνες και το κόσμημα, γεννήθηκε μια ιδέα για την δημιουργία ενός χώρου που θα παρουσιάζει μοναδικά κοσμήματα καθώς και έργα- αντικείμενα Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών.

Ένα κατάστημα που θα συνεργάζεται αποκλειστικά και µόνο µε καλλιτέχνες του εικαστικού κοσμήματος που μέσα από την τέχνη τους διηγούνται τις δικές τους Αrt Stories.

Και έτσι ακριβώς η ιδιοκτήτρια Ρένα Σεφεριάδη ονόμασε το κατάστημά της: «L21B Art Stories» δηλαδή, Λουκιανού 21Β Ιστορίες Τέχνης.

Το eirinika.gr συνάντησε την Top Woman Ρένα Σεφεριάδη και μίλησαν για την νέα της δημιουργία.

Ειρήνη Νικολοπούλου: Πως μέσα στις δύσκολες μέρες που περνάμε σας ήρθε η ιδέα για την δημιουργία ενός τέτοιου χώρου;
Ρένα Σεφεριάδη: Πάντα ονειρευόμουν ένα δικό μου κατάστημα με πολύ ιδιαίτερα, ξεχωριστά, μοναδικά, μοντέρνα, εκκεντρικά κομμάτια που όλες οι γυναίκες θα μπορούν να τα φορέσουν και να αισθάνονται ξεχωριστές. Αν περιμέναμε να περάσει η κρίση μάλλον δεν θα κάναμε τίποτα. Πάντα ρίσκαρα και σχεδόν πάντα πήγαινα ενάντια στο ρεύμα……

Ε.Ν: Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με το κόσμημα, μετά από την ενασχόληση σας με τα ΜΜΕ;
Ρ.Σ: Το Πάθος και η Λατρεία μου για τα κοσμήματα όλων των ειδών και από όλα τα υλικά και κυρίως τα κοσμήματα γλυπτά, τα κοσμήματα έργα τέχνης. Αυτοί είναι οι λόγοι της ενασχόλησης μου με το κόσμημα χωρίς βέβαια να αφήνω και τις άλλες μου δραστηριότητες. Αλλά ταξιδεύοντας έξω έβλεπα παρόμοιες γκαλερί στο Άμστερνταμ, στο Λονδίνο ή στην Βαρκελώνη και ζήλευα….

Ε.Ν: Τα κοσμήματα που θα εκτίθενται στο Art Stories είναι μοναδικά κομμάτια ή υπάρχουν πολλαπλά;
Ρ.Σ: Τα κοσμήματα μας είναι κοσμήματα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών που μας κάνουν την τιμή να συνεργάζονται μαζί μας. Άλλοι είναι μοντέρνοι κι’ άλλοι τύπου παραδοσιακοί. Πολλά από τα κοσμήματα είναι μοναδικά, άλλα είναι φτιαγμένα ειδικά για εμάς και ίσως υπάρχουν και μερικά σε πολλαπλά. Δεν γνωρίζω απόλυτα. Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι θα είναι  ένας χώρος που θα αγαπηθεί και θα αγκαλιαστεί από το κοινό και από τους καλλιτέχνες.

Ε.Ν: Πως εσείς μια Πειραιώτισσα βρεθήκατε στο Κολωνάκι;  
Ρ.Σ: Ο Πειραιάς είναι ο τόπος που γεννήθηκα. Στο Πασαλιμάνι μεγάλωσα, ερωτεύτηκα, έκλαψα, γέλασα και έχω λατρεμένους φίλους. Το Κολωνάκι πάλι είναι μια περιοχή που εξ ίσου  αγαπώ και πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος χώρος να υλοποιήσω το όνειρό μου.  Άλλωστε  το L21B είναι μια gallery που δεν απευθύνεται μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη της Ελλάδας. Ας πούμε λοιπόν ότι το Κολωνάκι είναι το κέντρο…. (γέλια)

Ε.Ν: Είναι γνωστό σε όλους ότι σας αρέσει το εκκεντρικό ντύσιμο και τα εντυπωσιακά κοσμήματα. Πότε ανακαλύψατε αυτή σας την προτίμηση;  
Ρ.Σ: Νομίζω ότι αυτό το κουβαλώ από την ημέρα που γεννήθηκα και ένα μεγάλο μέρος το οφείλω στη Γαλλίδα γιαγιά μου. Από εκείνην κληρονόμησα την τόλμη στη διαφορετικότητα, στην μοναδικότητα και στην πρωτοτυπία.  

Ε.Ν: Το Art Stories θα λειτουργεί σαν γκαλερί τέχνης ή σαν εμπορικό κατάστημα;
Ρ.Σ: Είναι μια gallery τέχνης όπου οι καλλιτέχνες θα εκθέτουν και θα δημιουργούν για εμάς. Εννοείται βέβαια ότι όλα τα κοσμήματα, τα ρούχα, τα αξεσουάρ, τα αντικείμενα και τα έργα τέχνης θα πωλούνται.

Ε.Ν: Και μια ευχή για το 2017…..
Ρ.Σ: Εύχομαι το 2017 να είναι μια ζωή γεμάτη θαύματα για όλους!!!!

Who is Who

Η Ρένα Σεφεριάδη γεννήθηκε στον Πειραιά, αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή
Jeanne D' Arc και στη συνέχεια τελείωσε την Γαλλική Φιλολογία. Από το 1987 έως το 2002 ασχολήθηκε µε τα ΜΜΕ (ραδιόφωνο –τηλεόραση- περιοδικά) αναλαμβάνοντας παραγωγή εκπομπών και συγγραφή κειμένων. Ανέκαθεν πάθος της ήταν η μόδα, το styling, το ιδιαίτερο και εκκεντρικό κόσμημα (γλυπτό έργο τέχνης χρυσό ή από οποιοδήποτε άλλο υλικό) και τολμά να υποστηρίζει μοναδικά, ιδιαίτερα δημιουργήματα καλλιτεχνών που θαυμάζει.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ