Συναρπαστικές οι πολύχρωμες Καρυάτιδες - ''Missing Sisters'' της Top Woman Αμαλίας Σωτηροπούλου

Γνώρισα την Αμαλία Σωτηροπούλου στην Κρήτη όταν ήρθε να επισκεφθεί την Ελεύθερνα και ξαπόστασε με τους φίλους της στο Kapsaliana Village Hotel.

''Σημασία έχει ότι δεν είμαστε μόνοι, αλλά στηρίζουμε ιδέες και αξίες από τον 5ον π.Χ. αιώνα, στο βράχο της Ακρόπολης έως και σήμερα.'', λέει η Αμαλία Σωτηροπούλου.

''Με το φακό μου θέλησα να αποτυπώσω τα συναισθήματα μου, και να δώσω καλλιτεχνικές προεκτάσεις για τον άνθρωπο, για την πόλη, και πάνω από όλα για την Ελλάδα.'' συμπληρώνει

Το όραμα της ήταν να φέρει έστω εικονικά στη χώρα μας την μοναχική, ξενιτεμένη Καρυάτιδα, που το 1803 άρπαξε ο λόρδος Έλγιν και την πήγε στο Λονδίνο.

Της είπα θα δω την δουλειά σας στο Internet και θα σας παρουσιάσω, έμπειρη καθώς είναι, διόρθωσε την αρχική μου αντίδραση: Όταν δείτε την δουλειά μου, τότε τα λέμε.

Όταν είδα την δουλειά της εντυπωσιάστηκα από το Project ''Missing sisters'' και σας το παρουσιάζω με ευχές για καλή χρονιά.

Who is Who

Γεννήθηκα στην Αθήνα και άρχισα να ασχολούμαι με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά από τα εφηβικά μου χρόνια. Παρακολούθησα μαθήματα φωτογραφίας το 1991 στο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΑΘΗΝΩΝ, του οποίου είμαι μέλος.

Έχω παρουσιάσει τη δουλειά μου σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βοστώνη των ΗΠΑ.

Το 1998 εκδόθηκε το πρώτο μου ALBUM φωτογραφιών από τις εκδόσεις ΦΩΤΟXΩΡΟΣ, Μικρή Σειρά, με θέμα ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ.

Η ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία, πέρα από τη προσωπική μου ευχαρίστηση, μου δίνει την αίσθηση ότι είναι μία πρόκληση για τη συμμετοχή του άλλου σε μια εμπειρία δική μου, που έγινε φωτογραφία.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ