Θλίψη για τον θάνατο του θρυλικού μαέστρου Ζορζ Πρετρ - Ο αγαπημένος της Μαρίας Κάλας

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο Γάλλος μαέστρος Ζορζ  Πρετρ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης τα τελευταία 50 χρόνια

«Η Εταιρεία Φιλαρμονικής της Βιέννης βυθίστηκε στο πένθος από τον χαμό του επίτιμου μέλους της, του Ζορζ Πρετρ» ανέφερε στον ιστότοπό του ο περίφημος βιεννέζικος μουσικός θεσμός που περιλαμβάνει τη Συμφωνική Ορχήστρα.

Ο Πρετρ ήταν ο αγαπημένος μαέστρος του πιανίστα Φρανσίς Πουλένκ και της Μαρίας Κάλλας και είχε διευθύνει τις τελευταίες παραστάσεις που έδωσε η ντίβα. Στην πολύχρονη καριέρα του συνεργάστηκε με φημισμένα μουσικά σύνολα και θέατρα, όπως με τις Όπερες του Λονδίνου και του Παρισιού, με τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, με τη Σκάλα του Μιλάνου και τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου όμως ο ίδιος δήλωνε συχνά ότι «είναι Βιεννέζος».

Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης τον επέλεξαν ως μαέστρο τους για τις πρωτοχρονιάτικες συναυλίες του 2008 και του 2010. Στα ενδιάμεσα, το 2009, διήθυνε την πρωτοχρονιάτικη συναυλία στη Λα Φενίτσε της Βενετίας. Ο Πρετρ πέθανε στο Ναβές, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπου ζούσε, στον πύργο Βοντρικούρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ