Μόνο στο eirinika: στη καρδιά του Κρητικού ελαιώνα, πλάι στο ιστορικό Αρκάδι, το Χωριό- ξενοδοχείο Καψαλιανά με τα διεθνή βραβεία πλάθει τώρα και την γαστρονομική του διαδρομή !

Ηταν μία χαρούμενη χρονιά γιά τα Καψαλιανά η φετινή αφού το Kapsaliana Village Hotel επελέγη από το Travel Mag των Sunday Times στα 50 καλύτερα του κόσμου, ανάλογη ήταν και η βράβευση από τους Irish Times ενώ για δύο συνεχείς χρονιές το Conde Nast Traveler  το ανακήρυξε Best Traditional Hotel στην Ελλάδα ( πλάι στο Ποσειδώνιο των Σπετσών και το Κύριμαι της Μονεμβασιάς)

Ηταν μία χαρούμενη χρονιά γιά τα Καψαλιανά η φετινή αφού το Kapsaliana Village Hotel επελέγη από το Travel Mag των Sunday Times στα 50 καλύτερα του κόσμου, ανάλογη ήταν και η βράβευση από τους Irish Times ενώ για δύο συνεχείς χρονιές το Conde Nast Traveler  το ανακήρυξε Best Traditional Hotel στην Ελλάδα ( πλάι στο Ποσειδώνιο των Σπετσών και το Κύριμαι της Μονεμβασιάς)



Ακόμη διεθνείς ταξιδιωτικοί οργανισμοί όπως το Trivago το κατέταξαν μεταξύ των 5 πρώτων της Κρήτης !
Πέρυσι η Daily Mail επέλεξε τον χώρο γιά φωτογράφιση μόδας  και η αλυσίδα των Historic Hotels με καμάρι συγκαταλέγει αυτό το αυθεντικό μετόχι της Μονής Αρκαδίου με τον ιστορικό της ελαιόμυλο στην καρδιά του μεταξύ αντίστοιχων Ευρωπαϊκών καταλυμάτων με παράδοση και ιστορία .



Επισκέφθηκα μία ακόμη φορά το αγαπημένο μου χωριό στην Κρήτη , εδώ που η ηρεμία κυριαρχεί , η αισθητική και η λιτότητα των χώρων σε γαληνεύουν και σκέφτηκα να σας γράψω αυτή τη φορά γιά την κουζίνα του . Ο νέος σεφ Βασίλης Λεωνίδου με πιστοποιημένη εξειδίκευση στο ελαιόλαδο δείχνει να " δένει" με το χωριό της ελιάς αφού όλα του τα πιάτα έχουν πρωταγωνιστή το πολύτιμο γιά την υγεία Κρητικό λάδι.



Ο σεφ Βασίλης Λεωνίδης ξεκούραστος πριν μπει στην κουζίνα του, ποζάρει στην ωραία, λιθόκτιστη σκάλα με τη στολή του.



Μαζεύει βότανα για να νοστιμίσει τα φαγητά του με δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, λεβάντα, λουίζα και φασκόμηλο που μοσχοβολάνε στους κήπους των Καψαλιανών αλλά και σε όλες τις κατάφυτες ρεματιές!



Ακονίζει τα μαχαίρια του ο σεφ Βασίλης Λεωνίδης.



Όχι για την αεικίνητη βοηθό του Τζένη, αφού ξέρει ότι τα βγάζει πέρα μία χαρά. Άσε που φτιάχνει μαρμελάδες μούρλια!



Το πρωινό στο Kapsaliana Village Hotel σερβίρεται στην ηρεμία του καθιστικού και έχει την σφραγίδα της Κρητικής γαστρονομίας!



Μαρμελάδες από τα βιολογικά φρούτα με πρωταγωνιστή τα σύκα που κατακλύζουν το μετόχι του Αρκαδίου



Στα φρούτα δεν υπάρχει περιορισμός: σε αφθονία και ποικιλία.



Ομελέτα με στακοβούτυρο μία φορά την εβδομάδα αφού κάθε μέρα τα ολόφρεσκα αυγά από τις κότες του χωριού γίνονται νόστιμες ομελέτες παρέα με τοπικά προιόντα: ντοματούλες ή τυριά - Χόρτα συνοδεύουν την σημερινή ομελέτα!



Το high-light της γαστρονομικής πανδαισίας στο Kapsaliana Village Hotel είναι σίγουρα το Olive oil desk με σπάνια, πολυβραβευμένα μπουκάλια του πολύτιμου για την υγεία Ελαιολάδου, σφραγίδα της Κρητικής κουζίνας και έμβλημα των Καψαλιανών






Λάμπω από χαρά γιατί ψυχανεμίζομαι ότι το δείπνο θα είναι αντάξιο του μοναδικού χώρου των Καψαλιανών...





Διάφορα σαλατικά με γραβιέρα γλυκιά Κρήτης πρώτης ποιότητας



Μία λαχταριστή ατομική μανιταρόπιτα σερβίρεται ζεστή και θέλγει τον ουρανίσκο





Χαμογελάει η κόρη του ιδιοκτήτη Ελενα Τουπογιάννη κρατώντας ένα ακόμη δημιουργικό πιάτο του σεφ Βασίλη Λεωνίδη: Ταραμοσαλάτα με carpaccio ψαριού & λαχανικά από το μποστάνι των Καψαλιανών



Γαρίδες με φαντασία, κέφι και πορτοκάλι



Απάκι - Κρητικό εύγευστο χοιρινό- με φάβα Το λάτρεψα!



Τα βύσσινα "λιάζονται" στα πέτρινα πρεβάζια για να "γλυκάνουν" και να σερβιριστούν μέσα στον Αύγουστο σαν βυσινάδα ή γλυκό του κουταλιού



Ο χαμογελαστός Στέλιος παίρνει παραγγελία και προτείνει κρασιά από όλη την Ελλάδα με έμφαση στα βελτιούμενα Κρητικά



Η ρομαντική ατμόσφαιρα στην βεράντα του εστιατορίου προυπόθεση για ένα δείπνο κάτω από τα φωτεινά αστέρια των Καψαλιανών....



Η μουριά μεγαλώνει συνεχώς για να ανταγωνισθεί την κυρίαρχη παντού ελιά - σύμβολο του χωριού!



«Είμαι  λάτρης και οπαδός της ελληνικής- κρητικής, δημιουργικής κουζίνας και του κινήματος slow food, μου λέει ο Βασίλης μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κρήτης και  μέλημα μου είναι να χρησιμοποιώ πάντα, όσο το δυνατόν, οργανικές, βιολογικές πρώτες ύλες και προϊόντα που συμβάλλουν στην μακροβιότητα και στην ποιότητα ζωής».





Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ