Ο Τζέϊμι Όλιβερ θα κλείσει 6 εστιατόρια λόγω του Brexit στην Μεγ. Βρετανία

Οι συνέπειες του  Brexit έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνιση τους.

42 εστιατόρια ανά τον κόσμο έχει συνολικά ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ. 
Η αλυσίδα εστιατορίων του ονομάζεται Jamie's Italian και θα αναγκαστεί να κλείσει 6 από αυτά, τα οποία βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit. 

Πως επηρεάζει το Brexit την επιχείρηση του αγαπητού σε όλους σεφ; 
Mετά το δημοψήφισμα στη χώρα για την έξοδο από την ΕΕ η αξία της λίρας έχει υποστεί πτώση έναντι του ευρώ με αποτέλεσμα οι τιμές των υλικών που αγοράζει από την Ιταλία να έχουν αυξηθεί. 

Τα εστιατόρια στο Αμπερντίν, το Τσέλτεναμ, το΄Εξετερ, το Τάνμπριτζ Γουελς και του Λονδίνου στο Λάντγκειτ και στο Ρίτσμοντ πρόκειται σύντομα να κλείσουν.

Με το κλείσιμο των 6 αυτών εστιατορίων 120 εργαζόμενοι θα ‘’χάσουν’’την δουλειά τους. Όπως ανακοίνωσε όμως η εταιρεία θα τους τοποθετήσει σε άλλες θέσεις της ίδιας αλυσίδας.

"Όπως γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης εστιατορίου η αγορά αυτή είναι σκληρή και μετά το Brexit οι πιέσεις και η αβεβαιότητα την έχουν κάνει ακόμη σκληρότερη", δήλωσε μεταξύ άλλων ο  επικεφαλής της αλυσίδας Σάιμον Μπλάγκντεν. 

Ο ίδιος είπε ότι για να είναι κερδοφόρο το κάθε εστιατόριο της αλυσίδας χρειάζεται να προσελκύει 3.000 πελάτες την εβδομάδα.

Τα Jamie's Italian αριθμούν 28 εστιατόρια στο εξωτερικό και η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 22 εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

*Οι φωτογραφίες είναι από τα εστιατόρια Jamie's Italian ανά τον κόσμο 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ