Ζευγάρι μένει τζάμπα 6 χρόνια σε διαμέρισμα στο Μανχάταν: "Δεν χρωστάμε ενοίκια γιατί κάτι λείπει..."

Το ζευγάρι των Αμερικανών με το πολύ μεγάλο θράσσος  ζεί με ενοίκιο στο Μανχάταν,την ακριβότερη συνοικία της ΝέαςΥόρκης χωρίς να έχει πληρώσει στην ιδιοκτήτρια του φανταστικού διαμερίσματος  εδώ και 6 χρόνια ούτε σεντ.

Πως; Ο Zachary Bennett και η Karen Nourse νοικιάζουν  μαζί με τα δύο τους παιδιά ένα διαμέρισμα στο Τσέλσι του Μανχάταν χωρίς να πληρώνουν το ενοίκιο των  4.754 δολ το μήνα. 

 

Το κτίριο δεν διαθέτει - λένε- ένα απαραίτητο πιστοποιητικό γιά την καταλληλότητα του κτιρίου να κατοικηθεί. 

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ωστόσο υποστηρίζει πως το ζευγάρι του οφείλει 410.000 δολάρια σε μη καταβαλλόμενα ενοίκια και ηλεκτρικούς λογαριασμούς, ενώ έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος τους. 

 

Η δικηγόρος της οικογένειας, Margaret Sandercock επιμένει σε δηλώσεις της  στην New York Post πως η κατασκευή του κτηρίου δεν έχει γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο αποκαλούμενος «Loft Law» ο οποίος παρέχει προστασία σε ενοίκους κτιρίων διαφόρων κατηγοριών, στην οποία οι εναγόμενοι υποστηρίζουν πως εμπίπτει και το δικό τους. 

Ο σχετικός νόμος, που επεκτάθηκε το 2010 στοχεύει, σύμφωνα με τη δικηγόρο, στην άσκηση πίεσης στους υπευθύνους ώστε να συμμορφωθούν με τα προβλεπόμενα μέτρα πυρασφάλειας και αποτρέπει την οικογένεια από το να καταβάλλει ενοίκιο. «Ο ιδιοκτήτης δεν έχει το δικαίωμα να εισπράξει το ενοίκιο και οι πελάτες μου δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ