Γ. Καλλιάνος και Σ. Αρναούτογλου: Ξανά χιόνι & επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Θα φτάσει ως τις παραλίες - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός στα Δυτικά, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα

Πιθανές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο και βροχές και καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και πάρα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο: «Τα νέφη τα οποία θα είναι εμπλουτισμένα με τεράστια ποσά υγρασίας θα περάσουν πάνω από τον Ελλαδικό χώρο και θα συναντήσουν εγκλωβισμένες ψυχρές αέριες μάζες και επόμενες οι χιονοπτώσεις αυτές θα είναι πάρα πολύ πυκνές

Για νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί και ο  Σάκης Αρναούτογλου. «Προσοχή! Eπικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας», έγραψε στο facebook ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει: «Την Τετάρτη από τα Γιάννενα έως τη Φλώρινα και την Αλεξανδρούπολη και από την Λαμία έως τη Λάρισα και την Θεσσαλονίκη οι χιονοπτώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να είναι ιδιαίτερα πυκνές, περιορίζοντας σημαντικά την ορατότητα και ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα στις μετακινήσεις καθώς στο διάβα τους δεν αποκλείεται να προστεθούν από 10 έως και 30 εκατοστά φρέσκου χιονιού (κατά μέσο όρο) μέσα σέ ένα μόλις 6ωρο ακόμα και σε πεδινές-παραθαλάσιες περιοχές! Aλυσίδες οπως και δήποτε αν θα πρέπει να μετακινηθείτε στα προαναφερθέντα τμήματα».

Από το απόγευμα της Τετάρτης και στη συνέχεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, στα βορειοδυτικά όμως θα έχει ξεκινήσει να βελτιώνεται από το μεσημέρι και έπειτα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, στις περισσότερες πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου και όλο το Αιγαίο θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στην Αττική δεν αναμένονται χιονοπτώσεις και αν εκδηλωθούν θα είναι για πολύ λίγη ώρα στα σύνορα με τη Βοιωτία. Ουσιαστικά το πρωί της Πέμπτης θα βελτιωθεί ο καιρός και θα μείνουν κάποια υπολείμματα κακοκαιρίας και χιονοπτώσεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενδεχομένως και στις Κυκλάδες.

Αυτή τη φορά είναι επικίνδυνο το γεγονός ότι μετά θα το γυρίσει σε βροχή στα πεδινά τμήματα με αποτέλεσμα να λιώσουν τα χιόνια που έχουν σημειωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πλημμυρικά επεισόδια.

Πιο αναλυτικά

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιονιά στα βόρεια ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -05 (μείον 5) έως 00 (μηδέν) βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -06 (μείον 6) έως 00 (μηδέν) βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά κατά τόπους πυκνές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πιθανώς στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 γρήγορα 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ