Ο μακελάρης του Παρισιού, Σ. Αμπντεσλάμ, απαντά μέσα από τη φυλακή σε επιστολή μυστηριώδους γυναίκας

Μια μυστηριώδης γυναίκα κατάφερε να πείσει τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον μοναδικό επιζώντα τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015, να λύσει τη σιωπή του.

«Δεν ντρέπομαι για το ποιος είμαι», έγραψε ο Αμπντεσλάμ απαντώντας στην επιστολή που του έστειλε η άγνωστη γυναίκα, σύμφωνα με τα αποσπάσματα τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Libération.

Ο τρομοκράτης που αρνήθηκε τρεις φορές να δώσει απαντήσεις στη γαλλική δικαιοσύνη, γράφει:

«Γράφω χωρίς να σας γνωρίζω, έχω λάβει όλες τις επιστολές σας και δεν μπορώ να σας πω αν μου αρέσει ή όχι, το σίγουρο είναι όμως ότι μου επιτρέπει αυτό να περάσω λίγο χρόνο με τον έξω κόσμο. Πρώτα απ όλα, δεν φοβάμαι να εκφραστώ για μένα, γιατί δεν ντρέπομαι για αυτό που είμαι, θέλω να είμαι ειλικρινής. Αν σας ζητώ να μου πείτε την πρόθεση της πρωτοβουλίας σας για επικοινωνία είναι για να βεβαιωθώ ότι δεν με αγαπάτε σα να ήμουν ένας σταρ ή ένα είδωλο γιατί παίρνω τέτοια γράμματα που δεν τα εγκρίνω. Μόνο ο Αλλάχ, ο Κύριος του σύμπαντος, αξίζει να λατρεύεται».

Σύμφωνα με Libération, ο Αμπντεσλάμ είναι αποδέκτης μιας εκτεταμένης αλληλογραφίας. Ο ίδιος όμως αποφάσισε να απαντήσει μόνο σε αυτή την μυστηριώδη γυναίκα. Ο δικαστής Christophe Teissier πιστεύει ότι το κείμενο είναι χρήσιμο για να φτάσει η δικαιοσύνη στην αλήθεια και να γίνει κατανοητή η σχέση του Αμπντεσλάμ με τη θρησκεία και τον έξω κόσμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ