«Κυριάκος», το εστιατόριο του Ηρακλείου, επιτομή της Κρητικής αστικής κουζίνας με γεύσεις για άρχοντες

Επισκέφθηκα το εστιατόριο Κυριάκος στο Ηράκλειο μετά από αρκετά χρόνια.  Τίποτα δεν είχε αλλάξει, κι όμως όλα ήταν καινούργια…

Δεν είχε αλλάξει η ποιότητα και η καλή ατμόσφαιρα. Δεν έχει αλλάξει το χαμόγελο των ανθρώπων της οικογένειας του Κυριάκου Κανατέλια, που το άνοιξε το 1981.

Κι όμως, όλα άλλαξαν!

Δηλαδή, στη θέση του παππού  Κυριάκου σήμερα σερβίρουν ή μαγειρεύουν τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Μια οικογένεια, μια γροθιά!

Εξού και το καλό αποτέλεσμα!

Τα baby κολοκυθάκια, η φρέσκια γαριδούλα, το σταμναγκάθι, τα άψογα τηγανισμένα μπαρμπούνια που γεύτηκα, όσο κι αν ακούγονται συνηθισμένα, στο εστιατόριο του Κυριάκου μοιάζουν πρωτόγνωρα. Ανώτερη ποιότητα, σωστό μαγείρεμα και γεύση πραγματική!

Εδώ η Κρητική αστική κουζίνα έχει βρει το «σπίτι» της . Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και 40 χρόνια πια είναι μόνιμο στέκι για πλήθος επωνύμων και ανώνυμων , καλλιτεχνών και πολιτικών, το μόνιμο στέκι των καλοφαγάδων αλλά και η πρώτη επιλογή για γεύματα με φίλους.

Σίγουρα θα ξαναπάω!

Ειρήνη Νικολοπούλου

Το  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ βρίσκεται  στο Ηράκλειο Κρήτης, Λεωφόρο Δημοκρατίας 53 - Επισκεφθείτε την σελίδα του στο διαδίκτυο: www.kiriakos-restaurant.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ