"Έφυγε" το πρωί ο Νώντας Μεγαπάνος, ένας άρχοντας της μαιευτικής-γυναικολογίας - Άνθρωπος από "βελούδο" (βίντεο)

Πέθανε  το πρωί  ο σπουδαίος γυναικολόγος - μαιευτήρας Επαμεινώνδας Μεγαπάνος, στο νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Ο Νώντας Μεγαπάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930  και  σπούδασε ιατρική στην Γενεύη της Ελβετίας . Ειδικότητα έκανε στο μαιευτήριο Αλεξάνδρα .

Υπήρξε Ιδρυτικός Μέλος  του μαιευτηρίου Λητώ από το 1970 και πρόεδρος του ως το 2007  .

Ο Νώντας Μεγαπάνος με  την αγάπη του και το πάθος του για την γυναικολογία διακρίθηκε ενώ όπως θα ακούσετε στο αφιερωματικό βίντεο που είχε ετοιμάσει το "Λητώ" και στο οποίο συμμετέχω , ένας τελειομανής και ακούραστος μαιευτήρας .

Ο Νώντας Μεγαπάνος ξεχώριζε -και το προσυπογράφω όχι ως τυπικό μέρος του βιογραφικού του -  με  την  ιδιαίτερη αγάπη του για τον ασθενή και τον άνθρωπο. Ο Νώντας ήταν ευπατρίδης με όραμα για την υγεία και την ιατρική επιστήμη εξού και η δημιουργία του "Λητώ".

Καλλιεργημένος και πολυδιαβασμένος , βαθύτατος γνώστης και λάτρης της μουσικής ,  με χάρισμα στην αφήγηση , διάνθιζε τις γοητευτικές του ιστορίες με εκλεπτυσμένο  χιούμορ .

Είμαι περήφανη που υπήρξα φίλη του , με άγγιξε με την αύρα του ένας μεγάλος Έλληνας , ένας άνδρας με ανθρωπιά και καλοσύνη , με γλυκύτατο βλέμμα  . Αφήνει τεράστιο αποτύπωμα ,  ένα μεγάλο παράδειγμα χάρις στην  ευγενική παρουσία του μέσα  στον σκληρό χώρο της ιατρικής εν Ελλάδι .

Παντρεύτηκε τρείς φορές, τρεις ξεχωριστές γυναίκες: Με την πρώτη, Λουΐζα Κονταράτου - Ζαούση των εκδόσεων  Ωκεανίδα, απέκτησε τους δύο γιούς του, Αλέξανδρο και Νίκο. Η δεύτερη ήταν η συγγραφέας Αμαλία Μαεγαπάνου, πρώην συζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η τρίτη μεγάλη του αγάπη , μία  λαμπρή γυναίκα, η νομικός  Χριστίνα Σούρλα .

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 13.00 από το Α´ Νεκροταφείο Αθηνών

Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ