Αυτός είναι ο δράστης του πολύνεκρου πρωτοχρονιάτικου μακελειού στην Κων/πολη - Συνελήφθη με άλλους 4 (βίντεο - φωτό)

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα ο οποίος σκότωσε 39 ανθρώπους στη ντισκοτέκ Ρέινα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό TRT.

Ο δράστης της επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, βρέθηκε μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε ένα διαμέρισμα στην συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας, σύμφωνα με το TRT.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται αστυνομικές πηγές, το αληθινό όνομα του τρομοκράτη είναι Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος, κατά 99%, είναι ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο στο παραλιακό νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Την ώρα της σύλληψής του βρισκόταν με τον 4χρονο γιο του, ενώ στο διαμέρισμα βρέθηκε και το ποσό των 150.000 δολαρίων.

Ο Ουζμπέκος τρομοκράτης οδηγείται στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να κρατηθεί υπό δρακόντεια μέτρα και να ανακριθεί προκειμένου να ομολογήσει τις πράξεις του και να κατονομάσει πιθανούς συνεργάτες του.

Μαζί με τον Μασαρίποφ συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα. Οι Αρχές έθεσαν υπό κράτηση εκτός από τον θεωρούμενο δράστη και έναν άνδρα από το Κιργιστάν, όπως και τρεις γυναίκες από Αίγυπτο, Σενεγάλη και Σομαλία, μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι εκείνος ήταν που είχε διαφύγει σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με τον γιο του. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο Ουζμπέκος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει, πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ