Ενεργειακές και αρωματικές μπουκίτσες σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη! ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, γλουτένη & γαλακτοκομικά

Μια κορυφαία και άκρως απολαυστική πρόταση για να σας τονώσει κάθε στιγμή...

Συστατικά

    120 γρ.  χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
    125 γρ. ηλιόσποροι, ανάλατοι (καθαρισμένοι) ή κάποιος ξηρός καρπός
    75 γρ. κακάο, σε σκόνη
    2 μικρά κλαδάκια δυόσμου, μόνο τα φύλλα
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ( ή μέλι ή σιρόπι σφενδάμου)
    μια πρέζα αλάτι
    2 κ.σ. νερό  από το μούλιασμα των χουρμάδων (προαιρετικά)
    30 γρ. κακάο για πασπάλισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  •     Σε ένα μπολ βάζουμε τους χουρμάδες  και λίγο καυτό νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μουλιάσουν.
  •     Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τους ηλιόσπορους και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  •     Στραγγίζουμε το νερό από τους χουρμάδες και τους προσθέτουμε και αυτούς στο πολυμηχάνημα.
  •     Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτά μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες αλλά να υπάρχουν ακόμα μικρά κομματάκια.
  •     Προσθέτουμε το κακάο, τα φύλλα δυόσμου, τη βανίλια, το σιρόπι αγαύης και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας για 3-4 λεπτά.
  •     Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να δοκιμάσουμε τη σύσταση του μείγματος. Αν πιέζουμε το μείγμα μας και αυτό διαλύεται τότε προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε ξανά. Θέλουμε το μείγμα μας να είναι κολλώδες και να πλάθεται εύκολα.
  • Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (20γρ. - 25 γρ. το καθένα), πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Tip

Αν δεν έχετε σιρόπι αγαύης μπορείτε να βάλετε είτε μέλι είτε σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ