Δεκάδες ελληνικές βίλες πουλήθηκαν για 122,3 εκατ. ευρώ σε ξένους το 8μηνο του 2016

Τα 122,3 εκατ. ευρώ έφτασαν τα κεφάλαια επενδυτών του εξωτερικού για την αγορά εξοχικής κατοικίας ή πολυτελούς βίλας στην Ελλάδα κατά το πρώτο 8μηνο του 2016, σύμφωνα με έρευνα της Algean Property.

To ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 4,6% σε σχέση με το αντίστοιχο 8μηνο του 2015, αποδεικνύοντας ότι η αγορά εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει από το 2016 να ανακάμπτει, παρότι, σύμφωνα με τους αναλυτές της Algean εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τις δυνατότητες της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι τελευταίοι μήνες του 2016 αναμένεται να κλείσουν με αύξηση των συναλλαγών.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για αγορά βιλών στην Ελλάδα, κατά το 8μηνο του 2016, καταγράφηκε από την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, το Λίβανο, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τα ΗΑΕ. Σκοπός των αγοραστών είναι είτε να ενοικιάσουν ή να πωλήσουν το ακίνητο στο μέλλον αποκομίζοντας μεγαλύτερα οφέλη (συναλλαγές από 500.000 έως 1,5 εκατ. ευρώ), είτε να το αγοράσουν για προσωπική τους χρήση (πολυτελείς βίλες μπροστά στη θάλασσα, συναλλαγές από 3 εκατ. ευρώ).

Η ανάκαμψη της ζήτησης παρατηρείται ιδιαίτερα σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς διακοπών στη χώρα, αλλά και στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα «Ride the Momentum» της εταιρίας, οι μέσες ακαθάριστες αποδόσεις που επιτεύχθηκαν σε βασικούς ελληνικούς προορισμούς διακοπών όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος η Ρόδος κτλ., είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με ανταγωνιστικούς προορισμούς της Μεσογείου όπως η Ίμπιζα, το Σαιν-Τροπέ, οι Κάννες κτλ.

Η αυξημένη ζήτηση για ενοικίαση πολυτελούς κατοικίας στην Ελλάδα, αναφέρουν οι αναλυτές της Algean, οδήγησε αριθμό ρεκόρ ιδιοκτητών να λάβουν άδεια ΕΟΤ για τα συνολικά 11.000 σπίτια τους. Περισσότερα από το 70% των σπιτιών αυτών καταγράφηκαν την τελευταία 3ετία, εν μέρει συμπληρώνοντας την έλλειψη πολυτελών ξενοδοχείων.

Οι προοπτικές της Ελλάδας είναι πολύ ισχυρές, εκτιμούν οι αναλυτές, καθώς η χώρα μας αναδύεται σε έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς των ευρωπαίων παραθεριστών, με καλό καιρό καθόλη τη διάρκεια του έτους, εξαιρετικές συνθήκες και αυξανόμενη ελκυστικότητα σε κοινό πλούσιων επισκεπτών νεαρής ηλικίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ