Έπεσε ένα οχυρό! Γυναίκα διευθύντρια για πρώτη φορά στις περίφημες Tate Gallery

Μια διευθύντρια γκαλερί, η Μαρία Μπόλσοου 46 ετών, διορίστηκε σήμερα επικεφαλής των βρετανικών μουσείων Tate.

Ετσι, έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει μία από τις πιο σημαντικές θέσεις στον κόσμο των τεχνών στη Βρετανία.

 

Η Μαρία Μπόλσοου δήλωσε ότι αισθάνεται "τιμή" να διευθύνει από την 1η Ιουνίου 2017 τους τέσσερις θεσμούς του ομίλου, την Tate Britain, την Tate Modern, την Tate St-Ives και την Tate Liverpool.

 

Θα αντικαταστήσει τον Νίκολας Σερότα, διευθυντή από το 1988 ο οποίος παραιτήθηκε το περασμένο έτος για να γίνει πρόεδρος του Συμβουλίου Τεχνών της Αγγλίας (Arts Council England), ενός ανεξάρτητου οργανισμού που διαχειρίζεται την κρατική επιχορήγηση για τις τέχνες και στον πολιτισμό.

 

Η Μαρία Μπόλσοου, ο διορισμός της οποίας εγκρίθηκε από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει την ανάπτυξη του "περιπετειώδους πνεύματος" που είχε εμφυσήσει ο προκάτοχός της.

 

Φθάνει με μια κολακευτική φήμη αφού επί θητείας της η Whitworth Art Gallery, που βρίσκεται σε μια υποβαθμισμένη συνοικία του Μάντσεστερ, κέρδισε τον τίτλο του μουσείου της χρονιάς για το έτος 2015.

 

Υπεύθυνη για τον πολιτισμό της Πόλης του Μάντσεστερ, η Mαρία Μπόλσοου ήταν επίσης διευθύντρια της Manchester Art Gallery και της Gallery de Costume.

«Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εγώ γνωρίζουμε πως η Μαρία διαθέτει το όραμα, την ενέργεια και την ικανότητα να οδηγήσει την Tate στην επόμενη φάση της ανάπτυξής της», σχολίασε ο Τζον Μπράουν, πρόεδρος του Συμβουλίου διοίκησης της Tate.

Το σύνολο του ομίλου Tate υποδέχθηκε 6,6 εκατομμύρια επισκέπτες το 2015-2016, δηλ. 1,3 εκατομμύριο λιγότερους σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ