Αποχωρεί ο κολοσσός Kawasaki από το Apprentice λόγω Ντοναλντ Τραμπ- Ποια είναι η δικαιολογία

Η αμερικανική θυγατρική της ιαπωνικής εταιρείας μοτοσυκλετών Kawasaki ανακοίνωσε ότι θέτει τέλος στη σχέση της με το τηλεοπτικό ριάλιτι σόου "The New Celebrity Apprentice" λόγω της συνεχιζόμενης συμμετοχής στην εκπομπή του επόμενου προέδρου της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ ως παραγωγού (executive producer).

"Από τη στιγμή που κατανοήσαμε την ανησυχία των αμερικανών πολιτών, αποφασίσαμε να συμφωνήσουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στην εκπομπή στο μέλλον για όσο διάστημα ο κύριος Τραμπ συμμετέχει ως παραγωγός", είπε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής θυγατρικής Κέβιν Άλεν σε τηλεφωνική συνέντευξη.

 

Η ανακοίνωση έγινε μετά την εκπομπή την Κυριακή ενός επεισοδίου όπου ζητήθηκε από τους διαγωνιζόμενους να σχεδιάσουν μια εκστρατεία μάρκετινγκ για μια νέα μοτοσυκλέτα Kawasaki.

 

Ο Άλεν δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως ο Τραμπ θα διατηρούσει τον τίτλο του όταν η εταιρεία συμφώνησε να συμμετάσχει στην εκπομπή με τον Σβάρτζενεγκερ, το καλοκαίρι του 2016.

Το στέλεχος αναγνώρισε την επιρροή που άσκησε στην απόφαση της εταιρείας η εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης #grabyourwallet, η οποία προτρέπει τους Αμερικανούς να σταματήσουν να ψωνίζουν από 70 περίπου εταιρείες που συνεργάζονται με τον Τραμπ ή την οικογένειά του, που έχουν διαφημιστεί στην εκπομπή "The Celebrity Apprentice", ή που έχουν κάνει δωρεές στην προεδρική του εκστρατεία.

 

Η Kawasaki είχε κληθεί να απαντήσει στην ερώτηση "πώς μπορούμε να υποστηρίζουμε μια εκπομπή που είναι ουσιαστικά δημιούργημα του κυρίου Τραμπ και ο οποίος συμμετέχει ακόμα σε αυτήν", είπε ο Άλεν.

 

Ο Τραμπ ορκίζεται πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αύριο στην Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ