Ώρα για αποτοξίνωση με νοστιμότατες συνταγές του Άκη Πετρετζίκη: Smoothies, σούπες, σαλάτες & κέφι για να χάσω κιλά

Οι γιορτές ήρθαν και έφυγαν… και άφησαν εκτός από μια γλύκα στην ψυχή και μερικά έξτρα κιλά στο σώμα μας.

Ξεστολίσαμε το δέντρο μας, τα λαμπάκια έφυγαν και μας έμεινε μια μελαγχολία.. Τα φωτάκια ήταν και αυτά μια λύση όπως θα έλεγε ο ποιητής… Και τώρα; τι;

Εκτός από τους ωραίους στόχους που βάζουμε για τη νέα χρονιά για το τι θα πρέπει να κάνουμε, τι να προσέξουμε κτλ, πρέπει ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε και να προσέξουμε λίγο το σώμα μας…Τι θα λέγατε να μιλούσαμε λίγο για διατροφή και αποτοξίνωση;

Τι είναι αυτές οι τοξίνες και γιατί είναι τόσο σημαντικές ή και κακές;
Το σώμα μας κάθε μέρα έρχεται σε επαφή με χιλιάδες χημικές ουσίες. Και από τα πράγματα που τρώμε και από τα πράγματα με τα οποία το σώμα μας έρχεται σε επαφή από το νερό, τον αέρα, τα ρούχα που φοράμε… Μην ξεχνάμε επίσης ότι το σώμα μας λόγω του μεταβολισμού δημιουργεί το ίδιο τοξίνες.

Οπότε λοιπόν έχουμε όλες αυτές τις κακές ουσίες που μπαίνουν μέσα μας. Μπορούν να φύγουν όμως;
Φυσικά! το σώμα μας είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αναγνωρίζει τις τοξίνες και να τις αποβάλει από μέσα του. Το ρόλο αυτό αναλαμβάνει το συκώτι και τα νεφρά και έτσι οι τοξίνες απομακρύνονται μέσω των ούρων, του ιδρώτα και των λεμφαδένων.

Αλλά μιας και τα χρόνια αυτά όλο και μεγαλώνει η ρύπανση του περιβάλλοντος, όλο και περισσότερα φυτοφάρμακα και άλλες ουσίες μένουν πάνω στα τρόφιμα, όπως ακόμα και στο τσάι που πίνουμε, το σώμα μας όλο και περισσότερο δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό το βομβαρδισμό τοξινών.
Για να μην μιλήσουμε και για το στρες που και αυτό δεν βοηθάει αλλά είναι ακόμα χειρότερο για το σώμα μας και τις τοξίνες που και αυτό δημιουργεί… Οπότε λοιπόν είναι ώρα να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Θα μπορούσα εδώ να σας δώσω μερικές συνταγές για χυμούς μιας και θεωρούμε ότι αυτά πρέπει να καταναλώνουμε για να κάνουμε αποτοξίνωση στον οργανισμό μας.

Και φυσικά αν πιούμε μόνο χυμούς θα χάσουμε βάρος, το στομάχι μας δεν θα το αισθανόμαστε τόσο φουσκωμένο αλλά δεν είναι αυτό που θα μας βοηθήσει. Γιατί το βάρος που θα χάσουμε δεν θα είναι λίπος αλλά μυς και υγρά και μάλιστα θα τα πάρουμε αμέσως…
Οπότε εδώ χρειάζονται και άλλα πράγματα. Άλλωστε τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να υπάρχουν καθημερινά στο φαγητό μας και όχι μόνο όταν κάνουμε αποτοξίνωση. Θα πρέπει τα φαγητά που τρώμε να είναι χαμηλά σε λιπαρά, να πίνουμε 2-3 λίτρα νερό την ημέρα και γιατί όχι κάποια από αυτά να είναι “τσάγια” από βότανα όπως η λουίζα, ο κράταιγος, το τσάι του βουνού κτλ…

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την άσκηση που είναι πάρα πολύ απαραίτητη για να “κινήσουμε” το σώμα μας και να μπορέσουμε να απομακρύνουμε όσο περισσότερες τοξίνες μπορούμε.
Προτείνω λοιπόν κάποιες συνταγές αρκετά θρεπτικές, νόστιμες και πάνω από όλα ωφέλιμες για τον οργανισμό μας και ας δούμε κάποιες λίγο πιο αναλυτικά:
λίγο πιο αναλυτικά:

Γρανίτα με σπανάκι και ανανά

τρομερός χυμός… μην σας ξενίσει το ξυνόγλυκο της υπόθεσης! Είναι υπέροχο!

Smoothie με kale και αμύγδαλα

και πρωτεΐνες και βιταμίνες! από τα πιο πλούσια και για πρωινό! Οι χουρμάδες δε, δίνουν μια υπέροχη γλύκα!

Και μιας και μιλάμε για γλύκα και φυσική μάλιστα δείτε αυτό:

Χαρουπορόφημα

πολύ νόστιμο ρόφημα με αλεύρι χαρουπιού και μπανάνα.. Αν το θέλετε και vegan βάλτε γάλα αμυγδάλου.

Για εξαιρετικό και δροσιστικό και πολυτελές.. κάτι που μπορείτε να το πιείτε το βράδυ αντί για κρασί είναι το παρακάτω:

Smoothie με μάνγκο και φρούτα του πάθους

Πάμε τώρα σε κάτι για να μας πιάνει περισσότερο..

Σούπα λαχανικών

Μπορούμε να πίνουμε και κρύα και ζεστή… αντί για Σολωμό μπορούμε να την τρώμε με κοτόπουλο… άλλη μια ωραία σούπα είναι αυτή:

Σούπα με καρότο και λεμόνι

αλλά και αυτή:

Κρύα σούπα με ρεβίθια και ταχίνι

ότι πιο χορταστικό και νόστιμο… και αρκετά ιδιαίτερη!!! και τι να πεις για αυτή….

Σούπα με κινόα και φακές

βόμβα θρεπτικών συστατικών με τις φακές και την κινόα! Καταπληκτική που πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Kαι πάμε στις σαλάτες…

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με αβοκάντο και φασόλια

Δείτε τις υπόλοιπες σαλάτες στο akispetretzikis.com
 

Αυτά λοιπόν…. Ελπίζω να σας παρακίνησα λίγο να δείτε το θέμα της διατροφής σας και γενικότερα της στάσης σας απέναντι στο φαγητό… Γιατί καλά είναι τα γλυκά αλλά και ένα ισορροπημένο φαγητό είναι πολύ καλύτερο!

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ