Αυτή είναι η δικαστίνα που φρέναρε την απόφαση Τραμπ να μην μπαίνουν στην Αμερική ακόμη κι όσοι έχουν βίζα

Μια ομοσπονδιακή δικαστίνα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης εξέδωσε κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προς το παρόν η δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν από τη χώρα ανθρώπους που έχουν φθάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) εκτιμά ότι η εντολή επηρεάζει 100 ως 200 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί σε αεροδρόμια των ΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και νομικοί σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση σε επιβεβαιώσουν τον αριθμό.
  
Η δικαστίνα Αν Ντόνελι, πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, έλαβε την απόφαση σε μια συνεδρίαση σχετικά με το διάταγμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα σε πολίτες επτά κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών χωρών και ανεστάλη το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ισχύει και για τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών, αναφέρει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) το οποίο εστάλη σε αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο χθες Σάββατο.

Το μήνυμα αυτό, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, επισημαίνει ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχθές Παρασκευή κατέλαβε εξαπίνης τις εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών.
  
Οι κάτοχοι πράσινης κάρτας, ενός εγγράφου που τους καθιστά νόμιμους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα πρέπει να υποβληθούν σε επιπρόσθετους ελέγχους πριν να μπορούν να επιστρέφουν στις ΗΠΑ, γνωστοποίησε χθες Σάββατο ο Λευκός Οίκος.
  
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ