Να πώς θα βελτιώσετε την σχέση σας σε 1 λεπτό: Με τον αγαπημένο ή απλά τον φίλο ή τον συνάδελφο

Η γυμνάστρια Bela Gandhi, ιδρύτρια μιας υπηρεσίας γνωριμιών, αποκάλυψε πως μπορούμε να βελτιώσουμε οποιαδήποτε σχέση μας σε 60 δευτερόλεπτα. 

Δείτε παρακάτω 15 απλές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση με τον σύντροφό σας και να ενδυναμώσετε τις σχέσεις σας με τους φίλους, τους συγγενείς, τους συνεργάτες ή ακόμα και με τον ίδιο τον εαυτό σας.

1. Δώστε στον σύντροφό σας μια αγκαλιά 60 δευτερολέπτων. Αγκαλιάζοντας κάποιον αυξάνονται τα επίπεδα οξυτοκίνης και ντοπαμίνης στον οργανισμό, δηλαδή των ορμονών που ευθύνονται για το αίσθημα ευτυχίας και οικειότητας.

2. Στείλτε στον σύντροφό σας ένα μήνυμα, λέγοντας του κάτι που αγαπάτε ή εκτιμάτε σε εκείνον. Επίσης, μπορείτε να του θυμίσετε κάποιες ωραίες στιγμές του παρελθόντος που μοιραστήκατε.

3. Σταματήστε σε ένα μαγαζί και αγοράστε στον σύντροφό σας το αγαπημένο του φαγητό, ποτό ή επιδόρπιο. Τέτοιες γλυκές κινήσεις είναι πολύ σημαντικές σε μια ρομαντική σχέση.  Μην ξεχνάτε τους φίλους σας

4. Αν θέλετε να αναζωογονήσετε την φιλία σας με κάποιον, στείλτε του ένα ωραίο και σύντομο μήνυμα. Για παράδειγμα, “Άκουσα το αγαπημένο σου τραγούδι σήμερα και σκέφτηκα, ότι θέλω να σε δω. Τι κάνεις σήμερα;”

5. Στείλτε στην καλύτερη φίλη σας ένα μπουκέτο λουλούδια χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Βάλτε μέσα μια κάρτα στην οποία της εκφράζετε πόσο σημαντική είναι για εσάς.

6. Αφήστε ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή της φίλης σας, λέγοντας πόσο σημαντική είναι για εσάς. Μπορείτε ακόμα και να της το τραγουδήσετε. Σίγουρα θα την κάνετε να χαμογελάσει. Φροντίστε τα παιδιά σας

7. Βάλτε ένα χαριτωμένο σημείωμα με μια χαμογελαστή φατσούλα στο κουτί γεύματος του παιδιού σας. Τα παιδιά χρειάζεται να νιώθουν την αγάπη και την προστασία σας.

8. Φτιάξτε το φαγητό του παιδιού σας στο σχήμα ηρώων κινούμενων σχεδίων. Ακόμα και τα πιο απλά σχέδια θα κάνουν τα παιδιά σας να χαμογελάσουν.

9. Κατά την διάρκεια του φαγητού κάντε κομπλιμέντα στα παιδιά σας. Πείτε στα παιδιά σας κάτι που θαυμάζετε σε εκείνα. Όταν τα παιδιά λαμβάνουν επιβράβευση από τους γονείς τους, βελτιώνετε η διάθεσή τους. Φτιάξτε τις σχέσεις με τους συναδέλφους σας

10. Αγοράστε κάποιες λιχουδιές για τους συναδέλφους σας. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και ανέξοδο, όπως μπισκότα.

11. Στείλτε σε έναν συνάδελφο που σας βοήθησε στην δουλειά ένα μήνυμα που να γράφει “Σε ευχαριστώ.”

12. Εκφράστε την ειλικρινή σας ευγνωμοσύνη σας στο αφεντικό σας. Τα αφεντικά σπάνια ακούνε κομπλιμέντα από τους υπαλλήλους τους και το ξέρουν, ότι τους σέβονται και τους εκτιμούν είναι πολύ σημαντικό. Και μην ξεχνάτε τον εαυτό σας

13. Κάντε μια λίστα με τα 7 πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους. Προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον ένα κάθε μέρα της εβδομάδας.

14. Καλύτερα να δίνετε παρά να παίρνετε. Αγοράστε ένα καφέ για αυτόν που κάθεται στην ουρά πίσω σας. Το χαμόγελο ενός άγνωστου θα σας φτιάξει την μέρα.

15. Κάντε μια λίστα με 5 καλά χαρακτηριστικά που αγαπάτε στον εαυτό σας. Βάλτε το στο πορτοφόλι σας και κάθε φορά που το ανοίγετε για να πληρώσετε, διαβάστε το.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ