Αυτό το μικρό χωριό στον Καναδά προσέφερε δουλειά και δωρεάν γη σε όποιον μετακόμιζε εκεί

Σε ένα γραφικό νησί του Καναδά, το Cape Breton, βρίσκεται ένα μικρό χωριό το οποίο αναζητεί νέους εργαζόμενους.

Πρόκειται για το  Whycocomagh όπου ζουν περί τα 800 άτομα και πολλά εξ αυτών εξυπηρετούνται από το παντοπωλείο Farmer’s Daughter Country Market.

Οι ιδιοκτήτες αυτούς του καταστήματος που είχαν μια εξαιρετική ιδέα για να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό πρόβλημα που παρατηρείται σε όλο το νησί και όπως φοβούνται απειλεί τον τρόπο ζωής τους.

Η κόρη του ιδιοκτήτη, έκανε μια ανάρτηση- αγγελία στο Facebook ενημερώνοντας πως η οικογενειακή επιχείρηση αναζητά εργαζόμενους στους οποίους εκτός από μισθό θα παραχωρηθούν και  20 στρέμματα γης η οποία θα γίνει δική τους εφόσον παραμείνουν για εργασία για διάστημα 5 ετών.

Η αγγελία, που αναρτήθηκε στις 28 Αυγούστου έχει μεγάλη ανταπόκριση. Περί τα 3.500 άτομα εξέφρασαν ενδιαφέρον για να εργαστούν στο νησί και στο παντοπωλείο ενώ η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 6.300 like και έχει κοινοποιηθεί από 5.734 χρήστες.

Τελικά,  οι ιδιοκτήτες, Sandee Maclean και Heather Coulombe ανακοίνωσαν πως προσέλαβαν τρία άτομα που σύντομα να μεταβούν στο νησί για να πιάσουν δουλειά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ